Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Patru milioane de pensionari nu vor primi banii înainte de Paște


Aproximativ patru milioane de pensionari nu vor primi pensiile pana de paste si vor fi nevoiti sa se descurce cum pot, cu ce bani le mai raman, daca le mai raman, din pensiile pe luna aprilie.

Posta Romana va avea program special in urmatoarea minivacanta. Livrarea pensiilor va incepe pe 2 mai, nu pe data de intai a lunii, asa cum se procedeaza de regula, fiind zi libera, de Ziua Muncii. Iar pensiile pe card se vireaza in a 12-a zi a fiecarei luni.
Ceea ce inseamna ca multi romani vor primi banii dupa sarbatorile pascale. De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, însă, există un mic impediment din cauza sărbătorii de 1 Mai.
Poștașii vor fi activi pe data de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri. În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 mai, precum și în a doua zi de Paște.
Prin urmare, nu se va lucra începând cu data de 1 mai până pe data de 7 mai, inclusiv. Poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior. Tot din luna mai pensionarii ar trebui sa inceapa sa primeasca si deciziile cu noile pensii, dupa recalculare. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că pensionarii vor primi începând cu luna mai 2024 deciziile cu pensiile recalculate, pensii care din septembrie vor intra în plată. Potrivit acesteia, în cazul în care unii pensionari vor avea pensii mai mici ca urmare a recalculării, ei vor rămâne cu pensia actuală.