Acasă Social Conducerea DGASPC Vâlcea reacţionează în cazul FETIŢEI CARE A MURIT în Centrul...

Conducerea DGASPC Vâlcea reacţionează în cazul FETIŢEI CARE A MURIT în Centrul de Plasament 3 Nord. VEZI povestea tristă a acesteia

Contactată telefonic de către un redactor al ziarului nostru, directorul executiv adjunct al DGASPC Vâlcea, Jana Diaconu ne-a declarat: „Fetiţa care a murit aseară în Centrul de Plasament 3 era grav bolnavă, avea o grămadă de diagnostice. Nu a murit în somn, a murit în braţele unei salariate, cu lumânare, aşa cum este creştin. Eu am fost în Centru de la ora 8:30.

Eu am fost sunată azi-noapte, la ora 00:45, de către şefa de Centru, Felicia Răboagă, care asigură coordonarea Centrului. Ea a fost în Centru imediat după ce a sunat-o personalul, iar pe mine m-a sunat la ora 00:45. Fetiţa a murit la ora 00:00, iar Felicia Răboagă a plecat la ora 3, după ce a terminat toate procedurile cu Poliţia şi IML-ul, cu Ministerul (a fost trimis un mail, pentru că cei din Minister sunt liberi zilele acestea şi trebuiau anunţaţi despre ce s-a întâmplat). Am întrebat-o dacă este nevoie să mă duc azi-noapte la Centru, mi-a spus că nu, pentru că oricum nu mai pot face nimic. Dar astăzi de dimineaţă, la ora 8:30 am fost la Centru pentru a sta de vorbă cu salariaţii.

Fata era foarte grav bolnavă, nici nu mai putea fi alimentată. Avea tetrapareză spastică, avea tulburări post meningoencefalită, epilepsie, tulburări de deglutiţie, era pe tratament cu antibiotic pentru că era şi răcită, cu retard psihomotor sever. Într-adevăr, este o problemă că a murit, regretăm enorm, dar la asemenea diagnostice nu avea nici o şansă. Chiar şi noi eram surprinşi că a rezistat până acum”.

Fetiţa care şi-a găsit sfârşitul în seara zilei de 30 decembrie 2017, la Centrul de Plasament 3 Nord din Râmnicu Vâlcea are o poveste de viaţă tristă. Ea a fost abandonată de către mamă, care este din Câineni – Vâlcea, încă de la naştere şi nu a fost vizitată niciodată de vreun membru al familiei. Deşi conducerea DGASPC Vâlcea a spus că va face tot posibilul pentru a lua legătura cu familia ei, nu sunt încrezători că pe rudele fetiţei îi vor interesa. De toate cele necesare pentru înmormântarea ei se va ocupa DGASPC Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.