Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO ŞOCANT: Bătrân lăsat să moară la Olăneşti de propria fiică (Foto)

Un bătrân din Olăneşti, în vârstă de 93 de ani, a fost părăsit de fiica căreia i-a făcut acte pe toată agoniseala de-o viaţă: casă şi ceva terenuri. Deşi prin actul de vânzare/cumpărare, fiica, care locuieşte în Bucureşti, s-a angajat să aibă grijă de tatăl ei, acesta îl vizitează doar o singură dată pe an. În restul timpului, bătrânul este îngrijit de un nepot al său, care face şi el ce poate. Bătrânul se numeşte Marin Vasilescu şi locuieşte în Olăneşti Sat, iar fiica care ar fi trebuit să-l îngrijească Ghiorghe Mihaela Marinela.

Imagini de coşmar în locuinţa bătrânului din Olăneşti Sat

În singura încăpere a casei mirosea îngrozitor a urină, iar bătrânul era întins pe jos. Nepotul lui, care îl vizitează de câteva ori pe săptămână, l-a ridicat de jos, l-a spălat şi l-a schimbat. Situaţia bătrânului s-a agravat de mai bine de o lună de zile. Până atunci, acesta se descurca singur cu treburile gospodăriei şi reuşea să aibă grijă singur de el. Acum, bătrânul are nevoie de un însoţitor permanent, iar fiica sa, pe care acesta a împuternicit-o să aibă grijă de el, pare că a uitat de părintele ei.

Tragem un serios semnal de alarmă autorităţilor competente să se autosesizeze, acesta fiind un caz grav de părăsire a unui bătrân aflat în dificultate. Rolul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este acela de a asigura, la nivelul judeţului Vâlcea, aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. Iar, acest bătrân are nevoie urgentă de un ajutor!