Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Veste EXTRAORDINARĂ: Salariile bugetarilor se măresc mai devreme de 2016! VEZI CÂND

Legea salarizării bugetarilor care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, va fi aplicată cu o lună mai devreme, și anume 1 decembrie 2015, deoarece majorările salariale sunt interzise în an electoral. În anul 2016, România organizează de două ori alegeri: în vară, cele locale, și în iarnă pe cele parlamentare.

25% din salariu, atât prevede legea, că vor fi mărite salariile bugetarilor, începând cu 1 decembrie 2015, după cum susține surse de la Palatul Victoria. Această mărire vine, într-adevăr, în contexul în care, în 2016 vor fi alegeri, iar guvernul Ponta și-a făcut toate calculele. Legea prevede că salariile nu pot fi majorate cu 6 luni înainte de alegeri și de aceea a fost aleasă data de 1 decembrie 2015.

Sindicaliștii din administrație, care au participat la negocierile cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, susțin că primăriile și consiliile județene vor putea crește salariile cu 12% în acest an, chiar dacă nu se încadrează în buget.

„Am primit promisiuni ferme de la ministrul Muncii, Rovana Plumb, că Legea salarizării va intra în vigoare mai devreme, de la 1 decembrie, pentru că legea responsabilității fiscale interzice majorări în an electoral, și că va fi anulat, pentru 2015, plafonul impus de Finanțe care permitea creșterea cu 12% a salariilor în administrația puplică locală doar acolo unde se puteau încadra în buget”, a declarat, pentru Profit.ro, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.