Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae Voicescu, atent la nevoile copiilor! La Fârtățești funcționează o clasă pentru copii cu nevoi speciale

Investițiile din domeniul educației și al asistenței sociale realizate în ultimii ani în localitate Fârtățești din județul Vâlcea își arată roadele. Primarul Nicolae Voicescu este mândru că a reușit să răspundă cerințelor elevilor din localitatea pe care o conduce, la nivel european. Alesul local prezintă cu modestie investițiile realizate, fie pe fonduri europene, fie cu fonduri de la bugetul local.
La Fârtățești, funcționează de câțiva ani un Centru Social Multifuncțional realizat cu fonduri europene. Aici, prin rotație, zilnic, din cei 300 de elevi ai Școlii Generale Rusănești, câte 15, sunt aduși cu microbuzul școlar pentru a-și petrece timpul într-un mod adecvat. Sub supravegheera unor cadre bine pregătite, elevii își fac temele, se joacă, socializează și realizează diverse proiecte împreună. De asemenea, aceștia primesc și o masă caldă.
Demn de remarcat este și faptul că în cadrul acestui centru funcționează și o clasă incluzivă de elevi cu nevoi speciale. Este vorba de 7 copii speciali, care sub indrumarea cadrelor de la Centrul Băbeni, fosta Școală Specială, petrec câteva ore pe zi în Centru și învață lucruri noi.
”Aici avem 7 elevi cu nevoi speciale. Este de apreciat faptul că domnii profesori fac naveta zilnic de la Băbeni. Avem și o fetiță de la Bălcești în această clasă și suntem dispuși să primim de oriunde. M-am implicat în mod activ pentru ca acest centru să se construiască și mai apoi să funcționeze în condiții optime. Mi-e drag de tot ceea ce realizează copiii aici. Pictează icoane pe sticlă, desenează, se joacă, își petrec timpul într-un mod plăcut. Își fac și temele, bineînțeles. Această investiție a fost realizată prin fonduri europene și am trecut demult de perioada de verificare. Cu toate acestea, el funcționează, după cum vedeți, nu ca alte investiții, de care s-a ales praful”, ne-a declarat primarul Nicolae Voicescu.