Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Începe distribuirea ajutoarelor de UE în Râmnicu Vâlcea! Vezi ce categorii de pensionari sunt incluşi în program

Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2015) se reia pentru beneficiarii de ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene, anunţă Primăria Râmnicu Vâlcea.

Noutatea constă în faptul că începând cu acest an a fost inclusă în Programul POAD o nouă categorie de beneficiari şi anume persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană şi care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute de HG nr. 627/2015 la pct. 3, lit. a)-g).

„Ca urmare, începând cu data de 01.10.2015, la sediul Direcţiei de Protecţie Socială Râmnicu Vâlcea din str. Matei Basarab nr. 28, bl. 113 – parter se primesc cererile pentru luarea ȋn evidenţă depuse doar de persoanele care se conformează cerinţelor de mai sus. Se vor anexa copii ale actelor de identitate pentru membrii familiei şi dovezi privind veniturile acestora (inclusiv adeverinţă de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea). Cererile pot fi depuse şi la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” din Calea lui Traian nr. 90, iar informaţii suplimentare se pot oferi la numărul de telefon al DPS – 0250/741 088.

Alte elemente de noutate aduse de POAD 2015 sunt creşterea la 450 lei a plafonului de venit luat în calcul pentru pensionari sau şomeri indemnizaţi şi perioada de distribuire stabilită la cel mult 45 de zile calendaristice de la ultima recepţie”, se arată în comunicatul primărie Râmnicu Vâlcea.

Persoanele care au primit ajutoarele alimentare furnizate prin Programul Uniunii Europene ȋn anul 2014 NU trebuie să depună nicio cerere, fiind deja luate ȋn evidenţă.

Distribuirea ajutoarelor se realizează numai în baza listelor iniţiale şi a celor de suplimentare (dacă este cazul) la o dată ce va fi anunţată ulterior.