Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
depunere coroane eroi 1 copy

Foto: Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Vâlcea.

Eroii Revoluţiei din decembrie 1989 au fost comemoraţi, în faţa prefecturii Vâlcea, duminică, 22 decembrie a.c., la Vâlcea, de către autorităţile locale, politicieni şi reprezentanţi ai Asociaţiilor de revoluţionari din judeţ. Manifestările comemorative au debutat cu o slujbă de pomenire, susţinută de un sobor de preoţi de la Arhiepiscopia Râmnicului, a celor 11 eroi martiri vâlceni, care au murit în decembrie 1989.

Apoi, oficialităţile au depus coroane de flori la statuia Revoluţionarului vâlcean, despre care nu mai vorbim aici, din respect pentru morţii noştri din 1989, însă primarul Emilian Frâncu a promis că va muta hidoşenia de statuie în cel mai scurt timp.

„Ceremonia a cuprins intonarea Imnului de Stat al României, executarea apelului solemn, săvârşirea serviciului religios, depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la monument”, ne-a comunicat un reprezentant al armatei.

La eveniment au luat parte prefectul Mircea Nadolu, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, vicepreşedintele CJ, Bogdan Pistol, primarul Emilian Frâncu, precum şi şefi ai unor instituţii publice. Din partea parlamentarilor vâlceni, prezenţa a fost chiar redusă, din cei 12 reprezentanţi ai Vâlcii în Parlament doar 3 au fost prezenţi: deputatul Cristian Buican, senatorul Laurenţiu Coca şi deputatul Marian Cristinel.
depunere coroane eroi 2 copy
Ştefan Prală, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie ’89, consideră că trebuie să ne respectăm martirii. „Mă închin cu respect în faţa celor 11 eroi martiri din decembrie 1989. Chiar dacă subiectul revoluţionari azi este sensibil şi mulţi aruncă cu noroi în revoluţionari, să nu uite că de la aceşti nebuni frumoşi care au ieşit în stradă, a sărit scânteia revoluţiei. Chiar dacă idealurile pentru care am ieşit în stradă în 1989 nu s-au împlinit, măcar acum avem dreptul de a protesta liber pentru crezurile noastre” – ne-a declarat Ştefan Prală.

depunere coroane eroi 3 copydepunere coroane eroi 5 copydepunere coroane eroi 7 copy