Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Drumul dintre Şirineasa şi Pesceana este la un pas să se prăbuşească

DEZINTERES. Localnicii se plâng că-şi rup maşinile pe drum, iar primarul spune că nu de puţine ori, oamenii s-au oprit la poarta sa şi au început să-l înjure. Drumul judeţean DJ 677A nu a mai fost reparat de peste 22 de ani şi din câte se pare, autorităţile judeţene nu au de gând să toarne nicio lingură de asfalt

Judeţul Vâlcea are 967,5 kilometri de drumuri judeţene şi 765 kilometri de drumuri comunale care, nici la ora actuală, nu sunt într-o stare foarte bună. Deşi de-a lungul ultimilor ani s-au băgat mulţi bani în infrastructură, mai ales în timpul campaniilor electorale, totuşi se pare că lucrările au fost făcute de mântuială. Cu toate acestea, în judeţul nostru mai sunt şi drumuri care nu au mai fost reabilitate de mai bine de 22 de ani. Este cazul drumului judeţean 677 A, Şirineasa – Pesceana – Creţeni, care este pe cale de a se prăbuşi.

Drumul judeţean ce face legătura dintre localităţile vâlcene Şirineasa şi Pesceana este impracticabil. Trecând prin pădurea ce desparte cele două comune, nu ai cum să nu observi craterele imense ce s-au format în asfalt pe alocuri. Mai mult decât atât, în cel puţin două puncte o parte din drum s-a prăbuşit şi, din cauza faptului că nu s-a intervenit pentru consolidare nici până acum, riscă să se prăbuşească de tot. Primarul localităţii Pesceana, Ion Dobre, ne-a mărturisit că s-a adresat de foarte multe ori autorităţilor locale, în speranţa că va găsi puţină înţelegere şi se va rezolva problema drumului judeţean 677 A, pentru ca locuitorii comunei pe care o conduce să nu rămână izolaţi. Eforturile sale au fost în van, însă, pentru că indiferent de cine a fost la guvernare, s-a lovit de nepăsarea autorităţilor. „Am făcut numeroase demersuri la toate autorităţile statului, preşedinţi de Consiliu Judeţean, parlamentari şi aşa mai departe. Nimic până acum. O să ajungem în situaţia în care vom rămâne izolaţi în localitate, pentru că drumul a început deja să se prăbuşească în două puncte. Oamenii din localitate nu înţeleg că nu am eu nicio vină şi de multe ori se opresc la mine la poartă şi mă înjură. Îi înţeleg, însă, pentru că, practic, îşi rup maşinile în gropile ce s-au format în asfalt” – ne-a declarat primarul localităţii Pesceana, Ion Dobre.

CLAUDIA STANCIU