Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ: 1.500 de vâlceni vor merge la interviuri de angajare

Bursa locurilor de muncă verzi, organizată de AJOFM Vâlcea, la sediul CRFPA s-a bucurat de o mare deschidere, atât la angajatori, cât şi la vâlcenii care îşi caută un loc de muncă.

Astfel, cele 83 de societăţi comerciale, din care 73 au fost prezente în Bursă, au pus la dispoziţia şomerilor 435 locuri de munca vacante, la care s-au adăugat cele 200 de posturi disponibile prin reţeaua EURES România. Din ofertă, o treime au fost locuri de munca verzi.

Peste 4.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat la Bursă. Dintre acestea, au fost selectate în vederea susţinerii interviului de angajare/probei de lucru, un număr de 1498 persoane.

S-au încadrat pe loc, fiind acceptaţi de angajatori direct în Bursă, un număr de 172 şomeri în ocupaţii/meserii precum: ambalator manual, asistent manager, bucătar, confecţioner, consilier juridic, contabil, crescător păsări, curier, electrician, excavatorist, inginer agronom, inginer electroenergetică, îngrijitor clădiri, îngrijitor spaţii verzi, instalator, lăcătuş mecanic, lucrător comercial, gestionar, manager, manipulant, mecanic auto, mecanic utilaje, muncitor necalificat în agricultură, muncitor necalificat demolare clădiri, muncitor plantaţii şi amenajare zonă verde, secretară, şofer, subinginer construcţii civile, tâmplar universal, vânzător, vulcanizator, zidar rosar-tencuitor. Angajatorii care au încadrat în muncă şomeri din categoriile prevăzute de Legea 76/2002, la art.80 şi art.85, vor beneficia de subvenţionarea locului de muncă din bugetul asigurărilor sociale de şomaj pe o perioadă de un an de zile.
bursa 1
Alte alternative ocupaţionale adresate şomerilor au venit din partea CENTRULUI MILITAR JUDEŢEAN VÂLCEA, pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, dar şi de la compartimentul EURES, din cadrul AJOFM Vâlcea, pentru vâlcenii care sunt interesaţi să lucreze în spaţiul Uniunii Europene. Au fost prezenţi şi furnizori de formare profesională din judeţul Vâlcea. Rezultatele finale ale Bursei locurilor de munca verzi vor fi comunicate după 30 de zile. Următoarea bursă va avea caracter general şi se va organiza la nivel naţional, inclusiv la Rm. Vâlcea, pe data de 25 aprilie 2014. Participanţii interesaţi au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie.

Prezent la Bursă, prefectul Cornoiu a concluzionat că interesul mare din partea ofertanţilor de locuri de muncă este de apreciat. „Am participat la organizarea acestei Burse şi sunt mândru că s-au înscris atâţia angajatori. Găsirea unui loc de muncă, în ziua de azi, este una dintre problemele principale cu care se confruntă majoritatea dintre noi. Astfel de oportunităţi, cum este această Bursă, mijloceşte întâlnirea dintre angajatori şi cei care îşi caută un loc de muncă. Sper ca la sfârşitul zilei, cât mai mulţi dintre participanţi să fi găsit ceva care să se potrivească pregătirii lui profesionale” – ne-a declarat Dumitru Cornoiu.