Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: monitorulcj.ro

Armata Română face angajări masive

Foto: monitorulcj.roMinisterul Apărării Naționale a scos la concurs 2.725 de posturi de soldat și de gradat profesionist, se arată într-un anunț postat pe site-ul instituției. Persoanele interesate îşi pot întocmi dosarul de candidat până în data de 29 aprilie 2016, la birourile de informare-recrutare din cadrul centrelor militare din judeţul / sectorul în care domiciliază.

Candidații trebuie să aibă vârsta între 18 ani, împliniţi până la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani, împliniţi până la data încheierii primului contract de angajare.

De asemenea, ei trebuie să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire.

Iată câteva dintre celelalte condiții pe care candidații trebuie să le îndeplinească:

• să posede permis de conducere auto categoriile B şi C – numai candidaţii care optează pentru arma „auto”, iar pentru arma „geniu” doar pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto;

• să fie de acord să renunţe la gradul dobândit anterior şi deţinut ca rezervist, după angajarea în armată;

• să deţină diplomă de absolvire a şcolii sanitare postliceale – numai candidaţii care optează pentru profesia de soldat şi gradat profesionist în arma “aviaţie”, specialitatea “însoţitor de bord-paramedic”.

Un document publicat de Ministerul Apărării Naționale, care prezintă datele aferente lunii august 2015, arată că posturile de soldat și gradat profesionist sunt plătite cu sume cuprinse între 800 și 1.000 de lei, cele mai mici salarii ajungând la 792-796 de lei net.

Cei mai bine plătiți ofițeri din Armata Română au salarii de peste 10.000 de lei, însă datele aferente lunii august 2015 arată că există și ofițeri plătiți cu 990 – 1.100 de lei.