Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: unmoment.ro

Transalpina rămâne închisă

Foto: unmoment.roTransalpina rămâne închisă circulaţiei deocamdată. Autorităţile doreau să deschidă drumul înainte de Paşte, dar specialiştii au ajuns la concluzia că există încă risc mare de avalanşe. Cei mai nemulţumiţi sunt cabanierii: aşteptau mulţi turişti în minivacanţa de sărbători.

Specialiştii Companiei de Drumuri au verificat tot traseul Transalpina. În anumite zone este încă zăpadă mare iar grohotişul angrenat de avalanşe a rupt mai multe parapete. Împreună cu prefectul judeţului Gorj şi şeful Poliţiei Rutiere, au decis să amâne deschiderea şoselei.

O nouă evaluare a situaţiei ar urma să aibă loc peste două săptămâni. Pentru cabanieri este o veste proastă: riscă să-şi piardă mulţi dintre turiştii care i-ar fi vizitat de Paşte.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai spectaculoase din Europa. Anual, este tranzitată de mii de turişti din toată lumea. Modernizarea şoselei a început în anul 2008, însă nu a fost finalizată nici până acum pentru că firma constructoare a intrat în insolvenţă.