Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ANUNȚ BOMBĂ despre facturile la ÎNTREȚINERE

Până în 2017, toţi proprietarii de apartamente care se încălzesc de la sistemul centralizat sunt obligaţi să îşi monteze repartitoare în locuinţe. Măsura este prevăzută de o lege care a intrat în vigoare la începutul lunii august 2014. Astfel, cei care au renunţat la repartitoare vor fi nevoiţi ca, pe cheltuiala lor, să le remonteze pe calorifere.

Astfel, conform legii, locatarii de apartamente din blocurile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică sunt obligaţi să-şi monteze repartitoare de costuri sau contoare individuale în faţa uşii. Această măsură ar conduce la dispariţia modului de plată pauşal.

„În imobilele de tip condominiu (bloc de locuinţe – N.R.) racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/ răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament” – se arată în actul normativ.

Locatarii care au repartitoare pe fiecare calorifer vor să renunţe la ele pentru că, spun ei, dispozitivele nu sunt calibrate şi apar erori. Însă, dacă renunţă acum la repartitoare proprietarii de apartamente vor trebui să le monteze la loc până în ianuarie 2017. Adică, o nouă cheltuială. Montarea unui repartitor şi a unui robinet care să permită stabilirea nivelului de încălzire costă în jur de 100 de lei.