Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ALEX TACHE i-a impresionat pe oamenii de afaceri din Vâlcea! Sprijin important pentru construcția casei NEST de la Galicea

Oamenii de afaceri vâlceni, prezenți la Topul Firmelor Vâlcene, organizat de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, au fost impresionați și au reacționat prompt la emoționanta poveste a lui Alex Tache, bărbatul care se luptă cu cancerul, și chiar fără un picior, și în cârje, găsește puterea de a merge mai departe și chiar de a dezvolta proiecte sociale importante pentru comunitate.
Proiectul de suflet al lui Alex Tache este construcția unei case, NEST, la Galicea, de tip familial, unde 16 copii abandonați să poate crește și să se poată dezvolta ca în sânul unei familii iubitoare.
”Prezența mea în mijlocul dvs. se datorează participării mele la proiectul Grand Plus inițiat de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, unde am fost selectat pentru a primi subvenția în valoare de 37.000 de euro. Vreau să-i mulțumesc domnului președinte Valentin Cismaru și întregii echipe CCI pentru întregul suport oferit.
Această oportunitate mă ambiționează și îmi deschide drumul spre lumea afacerilor. Obiectul de activitate al start-up-uli îl reprezintă activitățile foto, video un domeniu foarte cunoscut mie de care sunt pasionat. Și pentru că am adus în discuție pasiunile mele în 2016 am înființat fundația ce îmi poartă numele, unde desfășurăm un proiect important pentru mine, cât și pentru comunitatea noastră. Poriectul NEST este acronimul pentru Noblețe, Educație, Stabilitate și are ca scop construirea unei case de tip familial pentru 16 copii abandonați la Galicea.
Am început construcția casei anul trecut, iar în prezent am finalizat subsolul și am început parterul. Alături de noi, încă de la început au fost arhitecții de la Visuri la Cheie, care ne-au sprijinit cu realizarea proiectului tehnic. Ni s-au alăturat mulți oameni, dornici de fapte bune din toată țara, dar consider că este datoria comunității vâlcene să protejeze și să sprijine copii abandonați din județul nostru.
Eu mi-am asumat rolul de inițiator al proiectului, dar lucrurile se întâmplă atunci când există ajutor din partea tuturor. Este greu să ne imaginăm ce se află în sufletul unui copil abandonat, poate doar în momentul în care ajungem să fim încercați de viață, vedem că lucrurile nu sunt tocmai ușoare, așa cum mi s-a întâmplat și mie, fiind încercat de o boală necruțătoare la 20 de ani, când am început să văd lucrurile mai clar și să simt pe propria-mi piele cât de importanți sunt oamenii și ajutorul lor. Mai ales, am avut ocazia să cunosc îndeaproape suferința în toate aspectele ei.
După estimările constructorilor, costul total al casei NEST se ridică la 500.000 de euro. Fiecare se raportează diferit la această sumă. Știți ce mă impresionează cel mai mult? Donațiile de 10, 15 lei prin cont pentru că realizez că oamenii au toată bunăvoința, dar atât își permit.
Așadar, vă solicit deschis ajutorul pentru orice materiale de construcții sau utilaje. Șantierul este în lucru, iar eu sunt dispus să-mi investesc toate economiile pentru a nu întrerupe lucrările. Această casă se va construi pentru că este speranța la o viață mai bună a 16 copii abandonați din asistență socială. Detalii despre proiect găsiți pe www.fundațiaalextache.ro și pe Facebook.
De când fac această strângere de fonduri, calculez totul în persoane înmulți cu diferite sume de bani. Avem și un număr de SMS la care puteți dona 2 euro, numărul este 8844. Trimiteți un SMS cu textul NEST și ne veți dona 2 euro”, le-a spus Alex Tache oamenilor de afaceri din Vâlcea.
După emoționatul discurs al lui Alex Tache, patronii a cel puțin 10 firme din Vâlcea, au anunțat că îl vor sprijini în construcția casei, însă și donațiile individuale contează enorm .