Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

8 INCENDII de vegetaţie în VÂLCEA!

În data de 12 august a.c., în judeţul Vâlcea, au izbucnit 8 incendii care au avut ca punct de plecare focul folosit de cetățeni pentru igienizarea terenurilor. Cauza incendiilor s-a datorat faptului că vâlcenii nu au respectat normele elementare de prevenire și stingere a acestora.

Astfel, pompierii au intervenit în comuna Grădiştea, pe proprietatea lui Constantin C. unde a ars vegetaţia uscată pe circa 1,5 ha. Apoi, la orele 11.14, s-a acționat în Râmnicu Vâlcea, pe strada Lacului, unde a ars vegetația uscată pe aproximativ 500 mp. La orele 13.12, pompierii au fost solicitaţi la Drăgăşani pe strada Zărneni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească unde au ars o anexă gospodărească construită din lemn și vegetația uscată, pe aproximativ două hectare.

Spre după-amiază, la orele 14.48 s-a intervenit în comuna Mihăieşti, sat Arsanca, unde a ars miriștea pe o suprafață de circa 400 mp. În comuna Zătreni au avut loc două incendii, unul la orele 11.00, iar altul la orele 15.00, arzând în primul vegetația pe circa trei ha, iar în cel de-al doilea circa 2,5 ha.