Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREFECTURA VÂLCEA. Situația cazurilor COVID-19

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 17 iunie, se prezintă astfel: 35 persoane în carantină instituționalizată, 2.004 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și cinci persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ, dintre care una în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

De la ultima informare de presă a Prefecturii Vâlcea, s-a înregistrat un caz nou de infectare, fiind vorba despre o persoană care are și alte afecțiuni. Direcția de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică în acest caz. Totodată, 30 dintre persoanele diagnosticate până acum în județ cu noul coronaviru sau fost declarate vindecate și externate, patru au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, 32 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.568 de persoane. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/ izolarea, sancțiuni în valoare de 2.000 lei.