Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: economica.net

ALERTĂ: Gripa porcină face ravagii la graniţa României cu Ucraina

Foto: economica.netEvoluţie îngrijorătoare a situaţiei de pe teritoriul Ucrainei, acolo unde s-au înregistrat nu mai puţin de 122 de decese din cauza virusului AH1N1 – gripă porcină. Totul a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, care a dezvăluit că cele mai afectate zone sunt Odesa, Lvov şi Kiev.

De aceea, judeţene din România care se află în nord, graniţa cu Ucraina, au declanşat stare de alertă, convocând Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi aprobând planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine. Asta şi în contextul în care cinci dintre decesele anunţate s-au înregistrat la graniţa cu judeţul Suceava.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a transmis recomandări pentru cetăţenii români, îndemnându-i să amâne călătoriile în Ucraina. De asemenea, autorităţile române atrage atenţia asupra simptomelor virusului AH1N1, iar persoanele care manifestă diareea, senzaţia de vomă şi febra de 38 grade sunt rugate să meargă de urgenţă la spital, la secţiile de boli infecţioase pentru a evita răspândirea bolii.