Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: multivu.com

Exportul de mobilă românească a crescut în Marea Britanie

Foto: multivu.comMinisterul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a anunţat, printr-un comunicat de presă că exportul de mobilă românească a crescut în Marea Britanie în anul 2015. Este vorba despre o creştere de 6,46%, în comparaţie cu anul 2014.

Astfel România, anul trecut, a vândut mobilă în Marea în valoare de 136 de milioane de euro, fapt care a dus la o atitudine pozitivă a delegaţiei României la târgul internaţional The January Furniture Show, care s-a desfășurat, în perioada 24-27 ianuarie a.c. la Birmingham, în Marea Britanie.

Ministerul Economiei a participat la acest târg în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), iar în pavilionul României, pe o suprafaţă de 278 mp, şi-au prezentat produsele proprii opt firme: Ecomatrix, Fortis Co, Noul Woodest, Polak Mob, Quadra Invest, Sophia 2004, Teletim și Zetam-Plm.

„Produsele românești s-au remarcat atât prin design și culori, cât și prin materiale, predominând lemnul masiv, cu suprafeţe mate, mătăsoase, precum și combinaţiile de lemn cu metal sau MDF. 
Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Birmingham a avut loc în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export” – a anunţat Ministerul Economiei.