Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sample blood collection tube with HIV test label on HIV infection screening test form.

VÂLCEA: 95 de pacienți diagnosticați cu HIV – SIDA, 2 sunt copii

În evidențele autorităților sanitare județene sunt 95 de pacienți, toți din judetul Vâlcea, diagnosticați cu HIV – SIDA. Majoritatea acestora se afla sub tratament antiretrovital. Autoritățile medicale susțin că este posibil ca numărul celor care au primit acest diagnostic să fie mai mare, având în vedere faptul că acești pacienți se pot trata în orice spital din țară.

Sunt pacienți care au renunțat la tratament și nu se știe dacă au mers în altă parte sau au renunțat definitiv.

Diagnosticarea cazurilor noi de infecţie HIV/SIDA în anii de pandemie, s-a făcut la un nivel extrem de scăzut. Medicii susțin că pacienţii vin acum cu alte afecţiuni şi descoperă că au şi această infecţie. Tot specialiștii susțin că depistarea cazurilor noi şi în cazul altor afecţiuni va continua să crească în perioada următoare, când adresabilitatea către spitale va fi mai mare.

Depistarea târzie este o mare problemă pentru evoluţia stării de sănătate a pacientului. Speranţa de viaţă scade cu cât afecţiunea este descoperită mai târziu. Testul pentru HIV / SIDA ar trebui să poată fi făcut în toate unităţile sanitare din țară.