Acasă Administraţie Comunitatea din Vaideeni a sărbătorit 100 de ani de la încoronarea Casei...

Comunitatea din Vaideeni a sărbătorit 100 de ani de la încoronarea Casei Regale

Primăria Vaideeni în parteneriat cu Fundația Vaideeni a organizat sămbătă, 15 octombrie, evenimentul etno-cultural ,,Vaideeniul Regal”, un proiect menit să pună în valoare tradiţia locală prin promovarea produselor tradiţionale din zona Vaideeni şi să puncteze cei 100 de ani de la încoronarea Casei Regale.
Proiectul a fost structurat pe secţiuni: o tabără de creaţie artistică, de pictură; Festivalul de epigramă şi pastramă “S- o facem de oaie”;
Expoziţia de fotografie “Vaideeni şi Casa Regală a României” şi simpozionul ştiinţific “România regală – ce-a fost odată”, comunicare ştiinţifică susţinută de prof. univ. Silviu Marian Miloiu de la Universitatea “Valahia” din Târgovişte.
“Este un eveniment deosebit pentru comunitatea noastră, sărbătorim 100 de ani de la încoronarea Casei Regale, suntem exact în locaţia unde în 1998 comunitatea Vaideeni a fost gazda regelui Mihai şi a reginei Ana la festivalul nostru “Învartita Dorului”, iar partea de protocol şi socializare a avut loc chiar aici unde ne aflăm astăzi, la “Moara Viselor”. Cu această ocazie promovăm frumuseţile comunităţii noastre prin minunatele picturi realizate de invitaţii noştri, care sunt pentru a doua oară în comunitatea noastră, şi ne vor lăsa obiecte de patrimoiu valoroase pentru noi, prin imortalizarea a cât mai multe peisaje şi obiective ale comunităţii noastre şi punem în valoare gastronomia tradiţională prin promovarea produselor noastre” , a declarat primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.