Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Un partid din VÂLCEA, SOMAT cu EVACUAREA din cauza DATORIILOR

foto Vocea ValciiPlini de datorii sunt membrii PPDD Vâlcea, care nici măcar chiria modică pe care trebuiau să o plătească la Primăria Râmnicu Vâlcea nu şi-au achitat-o. Pepedediştii au închiriat de la primărie un spaţiu de 28,57 m.p., pentru care trebuiau să plătească lunar suma de aproximativ 85 de lei.

Numai că, cei de la PDDD nu şi-au mai plătit chiria încă de anul trecut, iar acum sunt somaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea să-şi plătească datoriile, în caz contrar urmând a fi evacuaţi.

Avertizările Primăriei Râmnicu Vâlcea…

Somaţia a fost afişată la sediul PPDD din municipiu, pe uşa de la intrare, fiind semnată de însuşi primarul interimar al Primăriei Râmnicului, Ion Gigi Matei.

„Prin prezenta, vă facem cunoscut că figuraţi în evidenţele noastre cu un debit restant în sumă de 955,00 lei, reprezentând chirie calculată pe perioada 01.08.2014-30.06.2015 în sumă de 853,00 lei şi majorări de întârziere calculate pe perioada 01.09.2014 – 03.07.2015 în sumă de 102,00 lei, pentru spaţiul în suprafaţă de 28,57 mp situat în Rm. Vâlcea, strada Calea lui Traian la parterul blocului D2, închiriat de la Primăria Municipiului în temeiul contractului de închiriere nr.9846/19.03.2012.

În conformitate cu dispoziţiile art. 1014 din Codul de procedură civilă, vă somăm ca, în termen de 15 zile de la primirea prezentei, să vă prezentaţi la sediul Direcţiei Dezvoltare Locală – Compartiment Contracte din b-dul Tudor Vladimirescu nr.15, pentru achitarea debitelor restante.

În caz contrar, urmează să ne adresăm instanţei de judecată pentru recuperarea debitului restant, a majorărilor de întârziere calculate, rezilierea contractului de închiriere nr. 9846/2012 şi evacuarea din spaţiu” – se arată în somaţia Primăriei Râmnicu Vâlcea.

UNPR trebuie să plătească datoria

Trebuie să precizăm că, în luna iunie 2015, Partidul Poporului Dan Diconescu a făcut fuziune cu UNPR. Mai exact, partidul condus de Gabriel Oprea a absorbit PPDD-ul, cu toate consecinţele legale şi financiare care decurg din această „căsătorie”. Ca o consecinţă a fuziunii, UNPR s-a obligat să-şi păstreze personalitatea juridică şi „va prelua toate drepturile şi obligaţiile PPDD”.

Mai mult, în protocolul de fuziune se specifică foarte clar că „se va reglementa situaţia contractelor pentru sediile de la nivel central şi local/judeţean deţinute de PPDD; se va regla situaţia financiară (sume de încasat, datorii de plătit etc.) şi a contului bancar deţinut de PPDD”.

Ca atare, UNPR Vâlcea va trebui să preia datoriile PPDD-ului către Primăria Râmnicu Vâlcea şi să achite în cel mai scurt timp, pentru a evita un proces în instanţă şi, ulterior, e evacuare.