Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

Mircia Gutău s-a despărţit de PNL! A ales Partidul Ecologist Român

Foto: Vocea ValciiPrezenţi la inaugurarea Centrului rezidenţial pentru persoane de vârsta a III-a, care a avut loc în data de 3 martie a.c., la orele 12.00, co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au dat mâna cu Mircia Gutău şi au schimbat câteva vorbe, în condiţiile în care acesta nu a fost validat de conducerea centrală a partidului ca şi candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

De altfel, cei doi co-preşedinţi au comentat în cadrul conferinţei de presă situaţia lui Mircia Gutău, precizând că acesta nu are cum să mai fie membru în PNL.

„Nici un membru de partid liberal nu poate fi condamnat penal definitiv pentru că statutul spune că de drept acea persoană nu mai este membru. Diferenţa dintre noi şi PSD este că la PSD în conducere sunt persoane condamnate definitiv, iar la PNL cel care este trimis în judecată este suspendat din calitatea de membru. Nu cred că există în acest moment persoane în conducerea PNL Vâlcea care să nu respecte aceste criterii”, a precizat Alina Gorghiu.

Gutău pleacă la ecologişti

Mircia Gutău spune că pleacă singur de la PNL, dar o va face când va dori el şi că este în continuare membru PNL. Luni, 7 martie 2016, Mircia Gutău va susţine o conferinţă de presă în care va anunţa faptul că s-a înscris în Partidul Ecologist Român, al cărui preşedinte la Vâlcea este omul său de încredere, Eusebiu Veţeleanu.

„Sunt încă membru PNL, dar de luni nu mă mai duc acolo. Am luat un partid mic. Eu nu am nevoie de umbrela cuiva. Am un partid mic, pe care eu vreau să-l fac mare prin oamenii mei. Vâlcea s-a săturat de partidele politice şi are nevoie de oameni. Nu ştiu, s-ar putea să nu mai fiu membru PNL. Eu nu mi-am dat demisia încă. Dar luni, odată cu înscrierea la noul partid, se va şterge adeziunea mea la PNL. Am luat un partid care nu are structuri în Râmnicu Vâlcea, pentru că nu vreau să deranjez pe nimeni. Şi vreau să vă demonstrăm că până la alegerile locale vom avea în fiecare secţie de votare şi în fiecare localitate structuri şi după alegeri, Mircia Gutău va fi primar”, a declarat Mircia Gutău, la inaugurarea Centrului.