Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

A intrat dihonia între PSD şi ALDE! Miza este preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea

Foto: Vocea ValciiSenatorul Dan Niţu, proaspătul preşedinte al ALDE Vâlcea, a intrat în forţă în politică, luând primari, candidaţi sau organizaţii întregi, atât de la liberali, cât şi de la cei care se presupune că sunt aliaţi, social-democraţii din Vâlcea.

Mai mult, Dan Niţu a afirmat, la prima sa conferinţă de presă, sub sigla ALDE, că el va fi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. În privinţa protocolului de colaborare postelectoral cu PSD, pe care ALDE l-a semnat, Dan Niţu a răspuns sec că va obţine postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Aşa cum a obţinut şi domnul Buşe postul de preşedinte la Consiliul Judeţean Vâlcea. Nu este nici o problemă dacă nu câştig. Pentru mine câştigul este de la un scor de aproximativ 20 la sută. În rest este loc de negocieri. Ştiţi foarte bine că, acum 8 ani, Alianţa DA a câştigat şi n-a ştiut cum să obţină postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. A câştigat domnul Buşe, care a ştiut cum să negocieze. Deci, uneori, când câştigi, totuşi, nu câştigi”, a afirmat senatorul Niţu.

Costi Rădulescu consideră că Niţu este imprudent

Reacţia preşedintelui PSD Vâlcea nu a întârziat să apară. Deputatul Constantin Rădulescu consideră că senatorul Niţu a dat dovadă de maximă imprudenţă politică.

„Cu o astfel de declaraţie, domnul Niţu dă dovadă de maximă imprudenţă politică! Să fie foarte clar…. PSD Vâlcea rămâne forţa politică ce poate da în mod clar viitorul preşedinte al CJ Vâlcea. Nu accept o astfel de abordare prematură şi neinspirată din partea nimănui indiferent de ce protocoale s-au semnat. Mergem în alegeri. Restul sunt… poveşti.

PSD Vâlcea poate face orice alianţă după alegeri. Nimeni nu se joacă de a partenerii cu noi. La centru eu sunt respectat şi ascultat şi ştiu să îmi susţin cauza. Orice scenariu până la vot este absolut deplasat sau neinspirat … domnul Niţu a greşit dacă a făcut o astfel de declaraţie şi a încălcat protocolul.