Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteșanu: „Entitățile din domeniul agroalimentar vor putea primi microgranturi nerambursabile”

Daniela Oteșanu, deputat PSD de Vâlcea, a anunțat că în această săptămână vor fi dezbătute și votate noi măsuri în sprijinul agriculturii, acvaculturii, pisciculturii și industriei alimentare.

„În această săptămână, Camera Deputaților va dezbate și va adopta OUG nr.61/92 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Aceste măsuri vor fi adoptate în contextul în care România, asemenea celorlalte state membre ale Uniunii Europene, a fost afectată de criza economică generată de pandemie și de războiul din vecinătate. Iar sectorul agroalimentar s-a numărat printre sectoarele cele mai afectate. Ca răspuns, în anul 2021 a fost acordată o serie de ajutoare care au vizat remedierea dificultăților din sectoarele de creștere a bovinelor, suinelor și păsărilor, în vederea asigurării hranei, a materiilor prime pentru industria alimentară și menținerii locurilor de muncă, numai că ele s-au dovedit a fi insuficiente.

Astfel, Guvernul actual a adoptat un act normativ ce reglementează un cadru procedural de aplicare a acordării de ajutor de stat sub formă de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Săptămâna aceasta, în Camera Deputaților, proiectul va fi dezbătut și adoptat. Măsurile lui influențează direct capacitatea entităților din domeniul agricultură, acvacultură, piscicultură și industrie alimentară, iar neadoptarea va avea ca efect grave dificultăți în desfășurarea activităților IMM-urilor în domeniu”, transmite deputatul Daniela Oteșanu