Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Contractul dintre Bulacu şi RAJDP a existat, dar a dispărut”

ACUZE. Cristian Buican, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a ieşit din nou la atac. La ultima sa conferinţă de presă, liberalul l-a criticat în termeni duri pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu, despre care a spus că nu este interesat de rezolvarea problemelor apărute în judeţ în urma inundaţiilor din ultima vreme. El a adus în discuţie şi subiectul legat de starea de incompatibilitate a vicelui Bulacu, afirmând că acesta a făcut afaceri pe banii statului chiar dacă prefectul l-a exonerat de orice vină din acest punct de vedere.

Deputatul PNL, Cristian Buican, e pus pe harţă. Ca şi în alte ocazii, liberalul a spus că Bulacu se află în concediu, de unde nu a catadicsit să se întoarcă, deşi în judeţ au avut loc inundaţii devastatoare. „Vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu s-a întors din concediu în perioada acestor inundaţii care au făcut prăpăd în judeţ. Probabil, a plecat să se bronzeze şi nu a avut timp să se intereseze de problemele stringente cu care se confruntă cetăţenii”, a spus Buican. Continuând în aceeaşi notă,  parlamentarul a declarat că tot la bronzat, în Delta Dunării, este şi prefectul Petre Ungureanu care şi-a trimis Corpul de Control al Instituţiei pentru a amenda toţi primarii ce nu sunt înregimentaţi în PDL. Şeful liberalilor vâlceni i-a transmis un mesaj şi preşedintelui CJ, Ion Cîlea, căruia i-a cerut, în mod public, să se implice activ în reabilitarea drumurilor care au fost distruse de inundaţii. „Timpul trece, iar domul Cîlea nu ia nicio măsură cu drumurile. A distribuit, în schimb, formulare la oameni, pentru a-şi da acceptul în legătură cu moţiunea de cenzură a PSD”, a mai spus liberalul.

După cum se ştie, Cristian Buican a fost primul care a informat opinia publică cu privire la starea de incompatibilitate a lui Bulacu. Pe atunci, el susţinea că vicele pedelist a făcut chiar şi un contract cu RAJDP şi că, la momentul potrivit, îl va da publicităţii. După ce prefectul Petre Ungureanu a decis că Bulacu nu se află în stare de incompatibilitate, scoţând-l din toată această poveste mai alb decât era, şeful PNL nu a mai vorbit pe marginea subiectului, îngropând, definitiv, securea războiului. „Nu am iscat un foc de paie cu povestea asta. A existat un contract încheiat între Bulacu şi Regie, dar el a dispărut. RAJDP a fost nevoită să-i plătească datoria, pentru ca starea de incompatibilitate să se stingă”, a menţionat penelistul. Întrebat dacă se află în posesia contractului la care face referire, Buican a menţionat: „A fost un contract, dar el a dispărut. Eu nu l-am văzut niciodată, însă mi-au spus despre existenţa lui câţiva angajaţi ai Regiei”, a conchis deputatul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU