Acasă Pataliputra Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican, nu vrea nici în ruptul capului să refacă alianța PNL “ PSD la Vâlcea, de și șiefii săi de la centru au bătut palma cu social-democrații – în ultimele săptămâni, râmnicenii sunt terorizați de gălăgia nunta șilor care își uită degetul pe claxon în drum spre cununia civilă – pesediștii se pregătesc de lupte grele în interiorul partidului, nu numai la organizația județeană de femei, ci și la organizația municipală a seniorilor –  partidul Conservator nu e mort, așa cum ați crezut mulți dintre dumneavoastră. El mai respiră, întrerupt ce-i drept, dar respiră – Emilian Frâncu a strigat „Și tu Brutus! , atunci când candidatul PNL la Primăria Râmnicului, Bogdan Pistol, a decis să se alieze de partea lui Buican –

– Liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican, nu vrea nici în ruptul capului să refacă alianța PNL “ PSD la Vâlcea, de și șiefii săi de la centru au bătut palma cu social-democrații. Din câte se pare, președintele liberal le-a mărturisit colegilor săi că în ciuda directivelor pe care le va primi de la București, el este decis să nu-l ierte pe liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, pentru că acesta l-a atacat în presă și pentru că s-a opus numirii lui Mircea Poenaru în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea. De cealaltă parte, Ion Cîlea pare a fi și el mulțumit cu alianța, destul de șiubredă totu și, pe care încă o are cu PDL în cadrul Consiliului. Chiar la ultima șiedință a Consiliului Județean el a „împărțit  frățește posturile de la consiliile de administrație ale spitalelor, toți pedeliștii fiind satisfăcuți conform înțelegerilor.

– În ultimele săptămâni, râmnicenii sunt terorizați de gălăgia nunta șilor care își uită degetul pe claxon în drum spre cununia civilă. Gesturile țărănești și lipsite de respect ale acestora față de cei din jur sunt incalificabile, mai ales că unii dintre ei se trezesc cu noaptea în cap, ies cu lăutarii în stradă și încep să claxoneze la exasperare. Ceea ce nunta și nu înțeleg este că, la oraș, în weekend, oamenii se odihnesc după o săptămână grea de muncă și nu le pasă de fericirea lor, că li se însoară prietenul sau li se mărită verișoara. N-au decât să se bucure 100 de ani, dar în liniște, fără să deranjeze! Nu este nimeni obligat să asculte claxoanele în fiecare sâmbătă și duminică de la 09.00 la 13.00. Unii ar spune că gălăgia asta infernală e semn de bucurie. Bucurie, pe naiba! E lipsă de civilizație și mârlănie! Din păcate, organele abilitate întârzie să ia măsuri împotriva nunta șilor gălăgio și, chiar dacă claxonatul este, conform legii în vigoare, interzis în oraș. Așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă șieful polițiștilor vâlceni va lua vreo măsură în acest sens și- și va trimite subordonații să „vâneze  nunta și gălăgio și și nu ziariștii care îl mai „trag de mânec㠝 atunci când face pa și gre șiți.

– Pesediștii se pregătesc de lupte grele în interiorul partidului, nu numai la organizația județeană de femei, ci și la organizația municipală a seniorilor. Alegerile pentru președinția PSD Rm. Vâlcea vor avea loc chiar în toamna acestui an, iar postul este vânat, deocamdată, doar de Gigi Matei și de Remus Grigorescu. Bătălia, însă, se anunță cu atât mai interesantă cu cât fostul prefect de Vâlcea se pare că are întreaga susținere a președintelui Ion Cîlea, în timp ce Gigi Matei nu mai este de ceva timp agreat de „el lidero maximo . Obiectivul celor doi este de fapt o eventuală candidatură pentru fotoliul de primar al municipiului la alegerile locale din vara anului 2012, alegeri la care PSD-ul are mari șianse să ia fața democraților, ținând cont de scăderea în sondaje a actualului primar Romeo Rădulescu, dar și a PDL-ului. Revenind la pesediști, însă, până la a fi desemnați candidați pentru Primărie, cei doi trebuie să demonstreze că au forță și notorietate în primul rând în cadrul partidului, pentru ca mai apoi să- și măsoare forțele cu alți candidați de la alte partide.

– Partidul Conservator nu e mort, așa cum ați crezut mulți dintre dumneavoastră. El mai respiră, întrerupt ce-i drept, dar respiră. Ziarul nostru informa opinia publică, nu mai departe de numerele trecute, că peciștii s-au luat la trântă în urma unor neînțelegeri politice. Colega noastră a prezentat cu lux de amănunte evenimentul, documentând subiectul ca un jurnalist bun ce este. Doar că, treziți după cearta de pomină care i-a adus în atenția opiniei publice, peciștii s-au pus pe făcut drepturi la replică.  Scris într-un limbaj de grădiniță, textul ilar și plin de greșeli gramaticale, pare, mai degrabă, un banc sec spus de liotă de motocicliști mahmuri după atâtea navete de bere. Cică, zic nenii ăștia, membrii unui partid de buzunar mort înainte de a se naște, că „nu este bine să considerați  adevărat tot ceea ce șifonează pigmeii . De acord. Este greu să iei în considerare ce susțin aceste  „ființe imaginare cu aspect de pitici, adică pigmei  ce s-au aciuiat prin politica românească din plictiseală și care și-au spus conservatori pentru că au idei puține și țin la ele. „Doamna Dana Nedescu greșește atunci când prin articolul său a aruncat cu noroi în oameni precum profesorul Bratu Gheorghe care, ca  profesionist, ținută morală  și comportament, nu are egal printre  membrii oricărui partid din zonă. Dacă dânsa avea un pic de profesionalism, verifica ceea ce a fabulat sifonarul . Nu zău! Problema este că jurnalistul a verificat foarte bine informațiile, iar faptul că redactorul a scos în evidență micimea personajelor din formațiunea politică și activitatea de partid  de șicoală primară pe care o duc, nu-i vina Danei Nedescu, ci a destinului politic ce a fost necruțător cu PC. Dar nu neapărat injust! „Dacă dumneavoastră și ziarul pe care îl conduceți doriți în continuare să prezentați aspecte reale din viața cotidiană a Partidului Conservator filiala Vâlcea, vă  stăm la dispoziție ca  model atât pentru alte partide cât și pentru colectivul ziarului Vocea Vâlcii . Cum adică PC ne stă nouă, celor de la Vocea Vâlcii, ca model și pentru alte partide? Fraza e halucinantă și atât de prolix concepută că obosește până și foaia de ziar. Oamenii ăștia chiar au probleme majore cu limba română ¦  „Tot ce s-a scris în articolul din numarul 879 din 23 august este fals și nefondat. Cel care a fost informatorul reporterei dumneavoastră  probabil a vrut să vă facă o glumă, iar autoarea articolului cu pricina… a mușcat. Regretabil este că dânsa a făcut afirmații care mai devreme sau mai târziu vă vor atrage oprobriul opiniei publice care șitie să sancționeze atunci când este mințit㠝, se concluzionează peciștii. De mușcat jurnaliștii nu mușcă, dar conservatorii, cu siguranță, sfârtecă în bucăți toate conceptele despre cum ar trebui să se facă politică pe plan local. De fapt, ei sunt niște ceva-uri cu o siglă și sediu, care să nu se plictisească în parc cu pensionarii jucând table, s-au reunit într-un partid. Halal politică!

– Emilian Frâncu a strigat „Și tu Brutus! , atunci când candidatul PNL la Primăria Râmnicului, Bogdan Pistol, a decis să se alieze de partea lui Cristian Buican în momentul în care în partid au avut loc alegeri pentru funcția de președinte la județ. De și este un produs aproape exclusiv marca Frâncu, Pistol este oscilant și a dovedit că trece, întotdeauna, de partea celor care dețin puterea în partid. Cu toate că visa la un viitor politic măreț, Pistol și-a frânt aripile în momentul în care, pentru a doua oară consecutiv, a pierdut lamentabil fotoliul de primar al Râmnicului. Pe perioada campaniei, având în vedere trădarea la care fusese supus, Frâncu, cel puțin așa spune el, l-a susținut pe  mai tânărul său coleg, pentru a-i demonstra că atunci când este vorba de o luptă politică nu este loc de resentimente. Așa se face că, în timp, Frâncu l-a și iertat pe Brutusul liberal, dorind chiar să-l coopteze în echipa de conducere de la municipiu. Din motive numai de el șitiute sau poate doar din orgoliu, Pistol nu a acceptat propunerea preferând să rămână un fost președinte.

Pe la colțuri, se tot vorbește că Frâncu ar fi fost chiar mișcat de faptul că fostul său „omolog  nu a reu șit să- și găsească serviciu nici până-n ziua de astăzi, propunându-i acestuia să vină la postul său de televiziune, TV Vâlcea1, pe funcția de director de marketing, oferindu-i salariul de o mie de lei. Din câte se vede, după ce a rumegat bine propunerea, Pistol a decis că e mai bine șiomer, pentru că, a auzit el, stresul și munca dăunează grav sănătății. De altfel, se spune, acesta ar fi fost și un troc al împăcării dintre ei, Frâncu precizând că dacă acceptă sugestia îi dă și serviciu să fie sigur că-l va susține pe viitor.

– Și pentru că tot a venit vorba de campania pe care senatorul liberal Emilian Frâncu se laudă că i-a făcut-o lui Bogdan Pistol trebuie să amintim un episod mai mult decât hazliu din această perioadă. Vocile răutăcioase de prin partidul ce are însemnul o săgeată albastră pe un fond gălbejit ne-au spus că Frâncu a mințit atunci când a spus, în campania lui Pistol la Primăria Râmnicului, că s-a operat de o mai veche afecțiune de care suferea. „Frâncu vinde iar gogo și în stilu-i caracteristic. Nu s-a operat deloc. A fost, într-adevăr, internat la clinica privată de cardiologie de la Călimănești, dar nu a suferit nicio intervenție. Citea reviste Playboy. Pe cuvânt de onoare. L-am văzut eu ¦ , ne-a spus un membru PNL care, din motive evidente, a dorit să rămână sub anonimat. Se spune chiar că „Măndelul  asculta, uitându-se peste revistele pentru adulți, și un cântec interpretat de Carmen Șerban „Tu ești Playboy la femei!  care sună cam așa: „Ești frumos provocator/Ispita femeilor/Sunt cu ochii-n patru-ntruna/Să nu mi te ia vreuna/Vrei, vrei să mă iei/Ia-mă, du-mă unde vrei/Te las să îmi faci ce vrei/Că ești playboy la femei .   

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.