Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

– foștii angajați de pe Wall Street, foarte bine pregătiți și obișnuiți cu salarii mari, sunt forțați din cauza crizei financiare să accepte slujbe care plătesc salariul minim pe economie – le recomandăm colegilor noștri de breaslă care, periodic, ne înjură consacrat, să- și măsoare mai întâi lățimea frunții – după ce a înglodat Primăria Ionești în datorii, având lucrări executate și nedecontate către firme în sumă totală de peste 400 de miliarde lei vechi, edilul Constantin Neagoie își înfundă, încet, dar sigur, și firmele – președintele Consiliului Județean, social-democratul Ion Cîlea, își continuă războiul cu prefectul pedelist Petre Ungureanu

– Cotidianul on-line de business Wall-Street, editat de către InternetCorporation, situat pe prima poziție în topul publicațiilor de profil, a informat că unii dintre foștii angajați de pe Wall Street, foarte bine pregătiți și obișnuiți cu salarii mari, sunt forțați, din cauza crizei financiare, să accepte slujbe în care se plătesc salariul minim pe economie. Ziarul citează cazul unui angajat care a fost concediat în urmă cu doi ani și care a lucrat ca portar, apoi, muncitor într-un magazin sau bodyguard de club. Obișnuiam să am trei ma șini. Acum, împart una , a declarat fostul broker. Potrivit datelor Departamentului Muncii din New York, circa 25.000 de angajați de pe Wall Street și-au pierdut locurile de muncă, începând din august 2007 și până în prezent. Până la începutul anului 2012, numărul total al locurilor de muncă, din sectorul financiar, din metropola americană, care vor dispărea, va fi de 56.800. În toată lumea sunt probleme. Însă atât de defetist și cu atâta ipocrizie, numai la noi se prezintă. Spre bucuria nostalgicilor care așteaptă cu mâna întinsă la stat. La muncă, bă, comunistoizilor!

* Efectele crizei: Un fost director de fond de investiții din SUA livrează pizza pentru 7,29 dolari/oră;

* Efectele crizei: Peste 700 de persoane candidează pentru un post de om de serviciu la o șicoală din Ohio;

* Efectele crizei: Șomerii în vârstă apelează la chirurgie estetică pentru a avea șianse pe piața muncii din SUA;

* Efectele crizei: Zeci de locuitori din New York au participat la Jocurile Olimpice ale Șomerilor ;

* Efectele crizei: În căutare de bani, tot mai multe femei din SUA intră în industria porno;

* Efectele crizei: În locul banilor, americanii recurg tot mai des la schimbul în natură.

– Le recomandăm colegilor noștri de breaslă care, periodic, ne înjurăm consacrat, să- și măsoare mai întâi lățimea frunții: dacă le iese mai lată decât catarama de la pantaloni, să vină să ne spună și-o să-i ascultăm, după aceea, cu interes, ulcerațiile, dacă eventual, între timp, nu și-au donat cadavrele jurnalistice oamenilor de șitiință ce caută veriga lipsă dintre urangutani și omul de onoare. Alo… Alo… Alo… Liniște! Așezați-vă, liniștiți, la locurile voastre ¦ că va veni și vremea voastră!  – răsună un ecou, străbătând două decenii de frustrări nemeritate.

Avem guvern, avem din toate…

***

Avem un președinte, avem și prim ministru,

Avem guvern, avem și sute de parlamentari,

De și nici unul dintre ei, nu este un ilustru,

Dar de îi iei la număr, suntem cei mai tari.

***

În toată lumea eu nu cred că mai există,

Încă o țară, cu așa de mulți conducători,

De-aceea toată România, e așa de tristă,

Noi ne plătim cinci șiefi, la trei locuitori.

***

Ce este și mai rău e că-i plătim degeaba,

Nu fac nimic cât timp le ține lor mandatul,

Abia-n finalul celor patru ani i-apucă treaba,

Și ne promit orice doar să mai prindă altul.

***

Avem necazuri multe, avem lipsuri la toate,

Pe-acest pământ nimeni, nu ne dorește,

Avem boli, ce peste tot au fost eradicate,

Exodul Românilor spre-aiurea se-ntețește.

***

Avem doar plus opt grade în apartamente,

Avem benzină, mai scumpă ca în Occident,

Avem din Europa cele mai scumpe alimente,

Avem cele mai multe taxe de pe continent.

***

Avem salarii, alocații și pensii de tot râsul,

Transportul e mai scump decât o putem duce,

De vrei medicamente te cam apucă plânsu ™,

Cât despre cultură, de mult i s-a pus cruce.

***

Avem în țară cohorte de hoți și criminali,

Poliția chiar și când vrea nu le mai face față,

Hoții neprin și au ajuns astăzi mari miliardari,

Și-i cumpără pe toți cu multă nonșalanță.

***

Avem din toate, dar absolut nimic de bine,

Pentru că ne lipsesc conducătorii-adevărați,

Chiar de-aș putea, eu nu mai ies în lume,

Oriunde merg românii, sunt foarte rău tratați.

– După ce a înglodat Primăria Ionești în datorii, având lucrări executate și nedecontate către firme în sumă totală de peste 400 de miliarde lei vechi, edilul Constantin Neagoie își înfundă, încet, dar sigur, și firmele. La ora actuală, cunoscuta sa firmă SC Comchim SRL înregistrează datorii colosale către bugetul statului. La o simplă căutare pe site-ul Finanțelor Publice din Vâlcea poți observa că firma mai sus menționată are obligații către bugetul de stat asumate prin declarații depuse la organul de stat în sumă totală de 48.198 lei (aproape 50 miliarde lei vechi), statul începând procedura de executare silită. Acestea, însă, se pare că nu sunt singurele datorii ale afaceristului primar Constantin Neagoie. Potrivit unor surse din Ionești, el a luat materiale de construcție de la o societate din comună care erau destinate reabilitării clădirii primăriei. Numai că o parte din respectivele materiale de construcții au ajuns, surprinzător sau nu, la propria-i firmă, datoria, pe care nici măcar nu a plătit-o, fiind trecută în contul Primăriei Ionești. Gurile rele mai susțin că primarul Neagoie a ordonat executarea unor lucrări și la Școala din Ionești, el folosind, însă, o parte din materiale și pentru lucrările proprii, costurile totale fiind trecute și de această dată în contul Primăriei.

– Președintele Consiliului Județean, social-democratul Ion Cîlea, își continuă războiul cu prefectul pedelist Petre Ungureanu. Liderul social-democraților vâlceni i-a transmis încă o dată, dacă mai era necesar, să nu-l mai convoace la tot felul de șiedințe, pentru că nu le va da curs. Ion Cîlea susține că prefectul trăiește într-o altă lume, în care toată suflarea județului îi este subordonată. Social-democratul a ținut să precizeze că nu va participa la niciuna din șiedințele organizate de prefect, ci doar la cele prezidate de subprefectul Doru Ioan Filip. žÅ¢in să le atrag încă o dată atenția celor din Prefectură să nu-mi mai trimită tot felul de convocări, la tot felul de șiedințe inutile organizate de prefect, pentru că nu mă duc.  Mă duc  cu plăcere de fiecare dată când sunt invitat de domnul subprefect Doru Ioan Filip, față de care am o stimă deosebită, dar pe prefect îl refuz atâta timp cât mă convoacă. Un președinte de Consiliu Județean nu poate fi convocat de nimeni, pentru că nu este legal, iar aici atrag atenția și personalului din Prefectură pentru a nu mai consemna așa ceva în foaia către Consiliul Județean. Nu sunt subordonatul prefectului, chiar dacă el trăiește în continuare cu impresia că e șieful județului și că toți trebuie să stea la ordinele lui. În lumea lui își poate imagina orice, dar în lumea reală situația este cu totul și cu totul alta, el e doar reprezentantul Guvernului în teritoriu, se ocupă de legalitatea actelor și atât. De când e în Prefectură nu a făcut nimic pentru oamenii din județ sau pentru județ, se laudă că muncește 17 ore pe zi, dar până acum a muncit doar în interes personal. Cu toate că e reprezentantul actualei puteri a obținut doar 5 mld de lei, pentru două localități calamitate, restul localităților au rămas fără bani cu toate că au drumurile și podurile prăbu șite. Nu șitie decât să se laude cu realizările altora , a declarat Cîlea. Social-democratul făcea referire la proiectul de la Voineasa, proiect început de regretatul președinte Dumitru Bușe, dar prezentat de prefect ca o reu șită personală. Nici angajații Consiliului Județean nu-l agreează pe actualul prefect, mai ales după ce acesta a afirmat că majoritatea vin din secolul 18: žDacă noi venim din secolul 18, el vine din viitor, din secolul 22, când omenirea se va fi întors de mult  în Evul Mediu .

– Pataliputra