Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 mai 2015

• Se zice că o ştire trebuie să fie precum o fustă mini purtată de o femeie frumoasă • Gâlceavă în PSD Vâlcea după ce primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voiescu, şi-a dat demisia • Şi rămânem tot în sfera social-democrată din Vâlcea care dă în clocot în aceste ultime zile • Întrebare de baraj pentru deontologi: ce costă mai mult, gențile Elenei Udrea sau costumele lui Iohannis? • Situaţia generală (economic şi financiar) de la CET Govora încă nu este elucidată şi nu se poate anticipa decât faptul că unitatea nu va muri

• Se zice că o ştire trebuie să fie precum o fustă mini purtată de o femeie frumoasă. Adicătelea, cât să acopere subiectul, dar scurtă, ca să fie şi interesantă. Niciun cuvânt despre adevăr. Ia să vedem ce-i mai important azi în presă şi la tv: spovedania lui Victor Ponta din „Le Monde”, legată de faptul că a acţionat „impetuos şi grăbit” în ce priveşte suspendarea lui Traian Băsescu ori cum l-a prins Drăguşanu pe Cristea în pat cu Tania Budi? Faptul că Traian Băsescu nu mai are brevet valabil de comandant de navă, chiar nu mă interesează. Era cât pe ce să rămână fără carnet de condus ţara. Poate ar fi mai vrednic de interes să aflu, pe larg, de ce Bahmuţeanu nu-l mai primeşte în pat pe Prigoană care, zice ea, ar fi certat cu apa caldă şi săpunul. Ori să mă dumiresc cum dracu’ de a intrat toată România sub laba ursului? Nu, cu certitudine, azi nu-i nimic interesant. Aceleaşi măşti, aceeaşi piesă. Mai bine aştept seara şi mă uit tot la Gâdea. Nu pentru că în emisiune sa Ciuvică se ceartă frecvent cu Nistorescu fiindcă nu pot să se sufere, ci pentru că este de-a dreptul un magician. Niciodată, dar chiar niciodată, Gâdea nu lasă adevărul să strice o ştire bună.

• Gâlceavă în PSD Vâlcea după ce primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voiescu, şi-a dat demisia. Ei bine, gurile rele spun că el este supărat nevoie mare că nu a primit banii promişi, la începutul anului în birou la Dragnea şi de aceea şi-a strâns „jucăriile” şi se pregăteşte să plece. Unde să plece? Pentru început va pleca în Franţa, alături de o delegaţie PNL. Da, da…aţi citit bine, este vorba de o delegaţie liberală ce îl va avea în frunte chiar pe senatorul Dan Niţu. Şi de aici porneşte o adevărată poveste …de dragoste. Social-democraţilor le-a ajuns la urechi că Voicescu din Fârtăţeşti, poreclit în campania de la parlamentarele din 2008 şi „primarul şase nebuni” (prietenii ştiu de ce!), îşi pregăteşte, la întoarcerea din Franţa, şi plecarea din PSD pentru a trece în barca PNL. Edilul crede că va avea un viitor strălucit alături de senatorul Niţu la liberali.

• Şi rămânem tot în sfera social-democrată din Vâlcea care dă în clocot în aceste ultime zile. Dezvăluirile Vocea Vâlcii conform cărora George Mihăilescu – director Direcţia Silvică Vâlcea şi consilier local al Râmnicului – este candidatul PSD la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean nu le-a picat bine unora. Nici chiar lui Mihăilescu, care se jură că nu el va fi, doar de teama unui anume coleg de-al său. Numai că, zvonul că el este predecesorul lui Ion Cîlea i-a enervat la culme pe primarii PSD din Vâlcea, care au numai cuvinte de ocară la adresa lui Mihăilescu, catalogându-l ca fiind „mincinos” pentru că le-a făcut promisiuni pe care nu le-a respectat. În aceste condiţii, probabil că PSD Vâlcea va trebui să-şi îndrepte privirea către alt candidat, pentru că altfel va exista o revoltă a primarilor şi atunci… să te ţii.

• Întrebare de baraj pentru deontologi: ce costă mai mult, gențile Elenei Udrea sau costumele lui Iohannis? Stilistul Alexandru Ciucu, angajat de familia Iohannis pentru o da strălucire garderobei lor, a explicat faptul că un costum personalizat pentru președintele României se lucrează manual, într-un interval de timp cuprins între 80 și 100 de ore. Costumul are inscripționat numele dar și funcția clientului, așadar pe costumele prezidențiale scrie: Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis. Pe de altă parte, se știe că Elena Udrea iubește gențile de lux și ani de-a rândul s-a spus că îi sfidează pe români cu garderoba sa. Totuși, ne aflăm într-o mare dilemă. Ce costă mai mult, gențile Blondei sau costumele Neamțului?

• Situaţia generală (economic şi financiar) de la CET Govora încă nu este elucidată şi nu se poate anticipa decât faptul că unitatea nu va muri, nu va fi preluată de USG Govora, iar numărul salariaţilor care vor fi concediaţi în viitor se arată a fi destul de mic. Cât priveşte reîntoarcerea directorului demisionar – dr. ing. Mihai Bălan la volanul manageriatului colosului care produce aburi şi energie în judeţ, nu mai sunt speranţe, viitorul manager general propozabil nefiind altul decât actualul director executiv tehnic ing. Valentin Ludovic Zelici. În urma unui articol critic apărut într-un săptămânal vâlcean, s-au înmulţit sesizările şi reclamaţiile venite (şi) la redacţia noastră şi, ca mai întotdeauna, temporizăm publicarea, pentru a putea verifica gravele acuzaţii care, publicate, pot deveni, nedovedite, un bumerang costisitor. Acordăm prezumţia de nevinovăţie celor din vechea conducere a CET, acuzată – de un anonim ce se declara “bine informat şi documentat” – de “afaceri oneroase”, verificând livrarea de energie electrică de la CET la Oltchim (20 MW/lunar) în baza contractului cu firma Arleco Power, la preţ fix, pe o piaţă liberă, când exista posibilitatea cumpărării energiei de pe bursă, la un preţ mult mai mic. Din documentele primare, Arleco Power are drept acţionar un tânăr din Bucureşti (5%) – Robert Marin Neagoe – şi o firmă din Cipru (95%). Aceasta este reprezentată de un cipriot grec, sediul fiind în Limasol, strada Cost Mediteranean, dar la numărul menţionat în actul de înfiinţare nu există nicio firmă. De asemenea, verificăm activitatea firmei GDM Power, producătoare de energie electrică, administrator Ana Maria Fumureanu, fosta Predescu, care şi-a tranzacţionat capitalul la GDM Power Elveţia (acţionariat compus, în majoritate, de câţiva râmniceni cunoscuţi!), condusă, cu împuternicire, tot de Ana Maria Fumureanu, fina unei familii binecunoscuta în ecuaţie. Vom reveni.

• Actuala conducere de la Consiliul Judeţean Vâlcea i-a pus gând rău directoarei Rodica Avram de la Centrul de Afaceri Flandra Vâlcea, intenţionându-se schimbarea doamnei din fruntea Centrului. Pentru început, Consiliul Judeţean Vâlcea a cerut o informare cu privire la activitatea şi situaţia economico-financiară a Centrului pentru anul 2014 şi primul trimestru al anului 2015. Apoi, probabil că reuşesc ei să-i găsească vreun nod în papură şi să propună schimbarea cu vreun june liberal care bate de mai mult timp stepul pe margine. Rodica Avram este soţia actualului director de la OLTCHIM SA, Victor Avram, iar naş de cununie le-a fost Constantin Roibu, cel care a condus combinatul mai bine de 20 de ani.