Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 27 mai 2016

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 27 mai 2016

• Pericolul pentru politicienii corupți vine din zonele subterane în care se și pun la cale tunurile financiare. • Politicienii cu frica de DNA, încearcă să reînvie USL-ul. • Cazul morţii misterioase de la Corbeanca este mult mai şocant şi mult mai simplu. • E o chestiune de zile până când la antena 3 va apare o nouă caseta cu moartea lui Dan Condrea, moarte în care ucigaşul va fi Traian Băsescu. • Cine vrea să fie naiv și să creadă că vom scoate corupția din sistemul de stat din sănătate cu un ministru nou, cu „încredere”, cu noi „manageri”, nu are decât. • Dezbaterea electorală avea cu totul alt aer dacă tovarășii de la USL permiteau votul prin corespondență și la locale, iar diaspora și studenții erau implicați.

• Pericolul pentru politicienii corupți vine din zonele subterane în care se și pun la cale tunurile financiare. Acolo acționează rețelele foștilor ofițeri de Securitate, acoperiți sau nu, precum și acoperiții din zilele noastre, activi sau trecuți în rezervă. Bazele acestui sistem au fost puse încă înainte de 1989. Regula era ca mare parte din avuția furată sau obținută chiar legal, dar cu ajutorul șefilor acoperiților din subteranele puterii, să fie returnată acestora. Dacă acoperitul primea un combinat aproape nou și îl vindea la fier vechi, mare parte trebuia să se întoarcă la cei care l-au ajutat. De regulă, cei care n-au respectat condițiile puternicilor din subterane au ajuns la închisoare (exemple din perioada 1992-1996: Zaher Iskandarani, frații Bassam, frații Nassar etc.) fie în baza unor probe materiale reale, fie în baza unor probe fabricate în funcție de vulnerabilitățile “subiecților”. Unii au sfârșit-o cu gloanțe în ei (Elie Nassar), alții s-au ales cu broderii înjunghiate (Bassam). Nu numai arabii au pățit-o, ci și românașii noștri. Între cei care au sfârșit prin împușcare s-au aflat vipreședintele PDSR (PSD) Hunedoara Sorin Moldovan (mitraliat în Deva, în timp ce urca în gipanul său) și Mihai Ionescu (despre care presa a susținut că ar fi fost acoperit al Centralei de Informații Externe a Securității), împușcat în București, pe strada Mieilor. Însă, de departe cel mai surprinzător sfârșit l-a avut jurnalistul Dumitru Tinu, la data de 1 ianuarie 2003, care a murit într-un ciudat accident de circulație. S-a speculat că ar fi fost ucis pentru că nu ar fi vrut să dea acțiunile de la ziarul Adevărul celor care i-au dat banii să le cumpere. Aşa o fi!

• Politicienii cu frica de DNA, încearcă să reînvie USL-ul. Numai că a început distrugerea cuiburilor de vipere! Pentru grupul de idioţi şi troli care apără Mafia USL-ului, le recomand să-şi găsească nişte cutii de conserve, să le ocupe urgent şi să-şi tragă capacul, cu ei înăuntru. Nu înainte de a inscripţiona cutiile cu „Dobitoc în adormire. A se deschide doar după victoria comunismului” sau „A nu se deschide. Produse toxice expirate”. Ce uită uslanimea jegoasă e că americanii sunt într-adevăr pragmatici şi nu riscă acceptarea ideii ca România să-şi schimbe traiectoria proamericană şi proeuropeană. Chiar cu riscul de a înregistra şi pierderi colaterale, de ambele părţi! Corupţia generalizată devenită emblema României nu mai poate fi tolerată. Cu o Rusie tot mai agresivă şi cu anexări de teritorii în spate, americanii au întors foaia. Nu mai mângâie pe creştet golănaşii escroci care au făcut din corupţie prima vulnerabilitate a ţării. Pentru borfaşi e cod roşu. Le recomand paşapoarte noi, rezervări de locuri în avioane care să-i paraşuteze în ţări ce nu extrădează şi operaţii estetice cât mai reuşite!

• Cazul morţii misterioase de la Corbeanca este mult mai şocant şi mult mai simplu. Cel de la volan era Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, dispărut în 2012. Biciclistul martor era Condrea iar şoferul din maşina depăşită (poliţia a declarat că era femeie) în mod sigur era Elodia. Este binecunoscut faptul că atunci când cauţi ceva sau „pe cineva” acesta se află sub ochii tăi! Dacă se va dovedi că a fost premeditat, accidentul acesta este o reeditare a asasinatului din Austria în 2008. Tipul se numea Jorg Hayder, era şeful unui partid care tocmai câştigase alegerile în Austria. El conducea un VW nou, care a intrat brusc în zidul şoselei. Inginerii de la VW au constatat că se umblase în softul computerului şi i s-a blocat servodirecţia.

• E o chestiune de zile până când la antena 3 va apare o nouă caseta cu moartea lui Dan Condrea, moarte în care ucigaşul va fi Traian Băsescu. Caseta originală se bazează pe crima asemănătoare în care El Prezidente, proaspăt întors de la Anvers, unde a scufundat flota României, s-a legat de un puşti pe care l-a bătut crunt de i-a rupt o grămadă de oase. În noua casetă video, TB va fi văzut primul la faţa locului, cu o tigaie de teflon ce a primit-o cadou de la PSD să-l voteze pe Ponta şi, cu acea tigaie, îngenunchind alături de trupul lui Condrea, dă cu ea în el până-i face meclă zob. Apoi, ca să-i enerveze la culme pe „ghișeiștii – 7,4 anti-băsişti”, în video se vede cum îi arată cameramanului de la a3 (de fapt anteniştilor) – degetul mijlociu ridicat, după care se urcă într-un Duster – ce-i sută-n mie al lui – şi demarează în trombă.

• Cine vrea să fie naiv și să creadă că vom scoate corupția din sistemul de stat din sănătate cu un ministru nou, cu „încredere”, cu noi „manageri”, nu are decât. Eu vă spun că nu se va rezolva mai nimic. Șpăgile sunt prea tentante, iar DNA-ul, SRI, whatever, nu le vor opri. Sistemul de sănătate trebuie scos din ghearele statului. Spart monopolul CNAS, case de sănătate private. Spitalele privatizate. Soluții sunt, nu trebuie să inventăm apa caldă. Ne uităm cum au făcut nemții sau elvețienii sau alții. Am scris din 2007 că trecerea spitalelor la autoritățile locale nu va face decât să accentueze corupția. Asta este. Ori acceptăm că statul român nu poate fi decât corupt – nu vom fi niciodată Norvegia – și trebuie să îl ținem cât mai departe de noi, ori continuăm să așteptăm să murim ca proștii prin spitale, în timp ce finanțăm clasa politică. PS: Când noul guvern îmi vorbește de numirea unor manageri competenți, mă uit la CNADNR și am închis discuția.

• Dezbaterea electorală avea cu totul alt aer dacă tovarășii de la USL permiteau votul prin corespondență și la locale, iar diaspora și studenții erau implicați. Oameni care au văzut cum arată o administrație occidentală, cum se poartă cu cetățenii ei, ce soluții sunt la transportul în comun sau ce înseamnă, concret, „transparență”. Pe ei nu îi abureai cu „vrem un management performant și ferm”. Dar, „nu s-a vrut”, s-a vrut să voteze tot ăia de depind de punga de ajutor social de la primărie. Lasă-i să moară proști, după cum zicea un personaj dintr-un film de Pintilie.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.