Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– în una din ie șirile lui necontrolate, premierul Ponta a menționat că „între anii 2014-2020 Traian Băsescu o să fie la pensie și o să vrea să-i plătim noi pensia  – ca urmare a articolului critic publicat în numărul trecut despre Elena Holban zisă și „Elodia a lu ™ DD  pe adresa on-line a ziarului nostru electronic au venit o mulțime de mesaje – România este țara în care portofelul coboară cu o stație înaintea ta – în luna decembrie vom sta în chefuri și chiolhane 5 zile. Legal. Pentru că cine-i harnic și muncește, are tot ce vrea – la Vâlcea, membrii PNL Liviu Boban, Elena Preoteasa și Mariana Anghelescu au amplasat trei corturi de campanie, unde localnicii erau invitați să își facă… analizele medicale, ei riscând închisoarea de la 6 luni la 5 ani – se vorbește prea mult despre așa-zisa pomană electorală, dar puțini șitiu că apetitul pentru un cârnat cu muștar și o cană de vin, o țuică sau o bere, coboară din trecutul nostru interbelic –

– În una din ie șirile lui necontrolate, premierul Ponta a menționat că „între anii 2014-2020 Traian Băsescu o să fie la pensie și o să vrea să-i plătim noi pensia . Doctorul în drept, prim-plagiatorul dottore procurore Tonta Che Gargara “ șieful celui mai cinstit, bun și korect gobern pe care l-a avut vreodată România, ar trebui să șitie faptul că Traian Băsescu nu are nicio pretenție ca „noi  să-i plătim pensia, pentru simplul motiv că demnitarul are un drept câștigat de a primi pensia cuvenită potrivit legilor din România. Dacă Ponta – Che Gargara habar nu are de lucrul acesta și nu este în stare să priceapă, din punct de vedere juridic, diferența între un drept câștigat și o pretenție, atunci este evident că el este un doctor „în stâng  care nu poate gândi drept. Omul este tare pueril și nu poate depă și groapa cu nisip unde îl duce, dis de dimineață, Daciana lui, ca să se joace de-a omul mare. Ghinionist popor suntem! Luați aminte, ăsta-l depășește și pe Iliescu în demagogie, diversiune, calomnie și insinuări. Ce oferă România Europei, în momentul de față? Care e ponderea ofertei românești în bunul mers al UE? O idee strălucită măcar, dacă material nu prea are ce oferi? Oferă tâlhării, prostituție, corupție și alte asemenea prestări de servicii… Ah, uitasem, mai oferă și o rețetă de cum să ajungi prim-ministru cu doctoratul plagiat. În baza acestor prestații, Băsescu trebuia să înceapă cafteala în consiliu pentru că Europa se încăpățânează să nu adopte modelul românesc? Și iar și iar placa veche cu Băsescu cel urât de popor… Tu ești iubit Ponta? Ești sigur? Ești sigur și de membrii USL? Stai să vezi!

– Ca urmare a articolului critic publicat în numărul trecut despre Elena Holban zisă și „Elodia a lu ™ DD  – candidata PPDD în Colegiul de deputați Bălcești, parașutată electoral tocmai din Moldova, pe adresa on-line a ziarului nostru electronic au venit o mulțime de mesaje, pline de înjurături la adresa acesteia, insultătoare și calomnioase, fapt ce nu ne permite să le dăm luminii tiparului. Nu putem fi și noi ca și mercenarul acela – fără număr cunoscut la casă și mincinos pe deasupra – care o consiliază mediatic pe Holbanca și i-a fabricat un manifest de luptă calomnioasă împotriva a tot și toate autohtone, prin prisma atacului asupra contracandidatului băbăciunii căreia nici vântul nu-i mai saltă fusta-n cap, Dan Mazilu. Dar unul dintre mesaje merită interes și vi-l prezentăm acum. Iată-l: „Vreau să vă spun că Elodia asta de care ziceți dumneavoastră și-a luat un apartament în chirie aici în Bălcești. Stă aproape de mine. Trăiește pe ascuns cu unul Cismaru care zice că e mare ziarist de investigații. Și este sfătuită de unul Dincă, consilier local de la PC. Ce ziceți? Mă primiți și pe mine în redacție să lucrez cu voi? Dacă sunteți de acord o urmăresc eu pe Elodia peste tot! . Evident că ne-am dat consimțământul și cu ajutorul corespondentei, am aflat că Elodia nu este singură pe coclaurii Bălceștiului, ci este însoțită de un bărbat veșnic încruntat, probabil soțul său de cununie, ceea ce elimină bârfele care au și cuplat-o cu presupusul „ziarist de investigații  (în fapt, acordeonist sadea, lăutar fără cultură muzicală, lucrător în presa de duzină, în prezent fără ocupație cunoscută, după ce a nenorocit un proaspăt ziar care plătește în urma lui 500 de milioane de lei vechi despăgubiri. Lui nu mai are nimeni ce-i lua că i-a luat Fiscul casa și alte acareturi, de a ajuns să doarmă pe la alții). Apoi, noi o ținem de serioasă pe madam Holban, că în ceea ce-l privește pe bărbătușul „ziarist , antecedentele îl arată nărăvaș de constant când simte prin preajmă banii altora și miros de migdale amare. Așa că desfidem toate zvonurile privind moralitatea existențială a Elodiei, rămânând cu ea numai la prezența prin județul nostru, la Bălcești, unde degeaba face valuri că tot cu coada între picioare o să plece în Moldova ei. Ultimele informații ne-au stârnit milă față de ea. O toacă șimecherii din jurul său de bani și o fac la memorie că a ajuns să comande bannere peste bannere și postere peste postere, spunându-i-se că i-au fost tăiate sau dezlipite de autori necunoscuți, în fapt, autorii sunt chiar ei, niște pofticio și parveniți în politică. Vom mai vorbi despre marea victimă a Bălceștiului, în numărul viitor.

– Râzi, hai râzi și tu, că doar atât ne-a mai rămas. Să râdem de prostia noastră… * Maxima zilei: Dă-i unui bărbat mână liberă și te vei trezi cu ea prin toate locurile. * România este țara în care portofelul coboară cu o stație înaintea ta. * Cercetările arată că nouăzeci la sută din bărbați nu șitiu cum să folosească un prezervativ. Acești bărbați se numesc… tați. * Un tip se trezește cu o mahmureală groaznică. Merge la baie și privindu- și fața umflată și mototolită și ochii bulbucați spune: Pai cum să nu bei cu fața asta? * Un cerșetor a dat un anunț la ziar: „Caut de lucru ¦ Cerșesc impecabil în opt limbi”. * România este o țară deosebit de fertilă: semeni funcționari și cresc impozite… * Adrian Năstase întreabă Radio Erevan: Un bărbat poate să aibă mai mult de 2 ouă? Răspuns: În mod normal nu, dar dacă totu și te apleci în față și numeri exact 4 atunci să șitii că Opoziția a venit puternic din urmă. * Politicienii sunt ca pamper și: trebuie schimbați cât mai des din acelea și motive… * Eu niciodată nu întreb „scuzați, unde este WC-ul?”. Eu sunt român. Singur hotărăsc unde este WC-ul!

– Uraaaaa ¦ Iar nu muncim. În luna decembrie vom sta în chefuri și chiolhane 5 zile. Legal. Pentru că cine-i harnic și muncește, are tot ce vrea. Cine-i șimecher și chiulește, are tot așa. Tot așa cum are și chiulangiul de Crin Antonescu o avere imensă și un penthaus sfidător. Ce rețetă aplică ăsta de-i crește averea precum copiilor măseaua minții, nu se șitie. Iar colac peste pupăză, de parcă economiei noastre i-ar merge bine, numărul zilelor nelucrătoare de peste an a ajuns de la 12 la 14, ca să fie șimecherii și mai bogați. Potrivit Codului muncii, în luna decembrie, erau libere doar zilele de 1 decembrie – Ziua Națională a României, precum și 25 și 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun, ajungând, cu zilele libere de peste an, la 12. Acum, ca să mai obțină voturi pentru USL, guvernul condus de Ponta și șimecherii din preajma lui, au declarat zilele de 24 și 31 decembrie 2012 drept zile libere. În total 14 zile legale de nemuncă de-a lungul anului. Dă-i înainte USL că economia merge bine ¦

– Vestea despre cadourile electorale, care nu trebuie să depășească 10 lei, nu le-a picat tocmai bine candidaților, care nu mai pot împărți geci, carne de pui sau telefoane mobile chinezești. Totu și, ca să iasă în evidență, au înlocuit calendarele, pixurile și magneții de frigider cu prezervative, chiloți, lipici sau analize medicale. La Vâlcea, membrii PNL Liviu Boban, Elena Preoteasa și Mariana Anghelescu au amplasat trei corturi de campanie, unde localnicii erau invitați să își facă… analizele medicale. Cei trei liberali riscă acum închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

– Se vorbește prea mult despre așa-zisa pomană electorală, dar puțini șitiu că apetitul pentru un cârnat cu muștar și o cană de vin, o țuică sau o bere, coboară din trecutul nostru interbelic. Pe lângă cârnatul aruncat adunăturii de gură-cască, prostimea era obligată să înghită și discursurile electorale, care erau de cele mai multe ori indigeste și care, altfel, nu aveau nici o șiansă să ajungă la urechile unui segment electoral foarte precis vizat. Mirosul de mititei și dozatoarele de bere care făceau cu ochiul, nu au împuțit inutil parcurile Bucureștiului, unde primarii își cheamă enoria și… snoavele „ale șilor neamului, trezea la realitate , un procent electoral care nu era obligat la compromis, dar este vulnerabil la multe din ideile populiste ale cripto-comunismului românesc. În afara mirosului de salpetru pus din abundență și a spumei de bere, fie ea dată și cu zgârcenie, nu reușești să deschizi apetitul unui electorat imatur când îi oferi drept pomană electorală, chiloți și brichete!

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.