Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 15 decembrie 2014

• Scandalul din curtea organizaţiei judeţene a PNL nu mai conteneşte. Cele două tabere – cea a talibanilor cu „steaua” Buican în frunte şi cea a „tineretului progresist” cu junele Bogdan Pistol la timonă – pas de se mai înţeleg • Numele preşedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea apare în dosarul fostei şefe DIICOT Alina Bica • Echipa de şmecheri „susţinători” ai ideilor preşedintelui PNL Vâlcea s-a pus pe treabă şi a început să scrie reclamaţii către diverse instituţii ale statului • Nu puţini sunt aceia care le cer pesediştilor să schimbe purtătoarea de cuvânt a partidului, pe celebra mahalagioaică „vrânceancă”

• Scandalul din curtea organizaţiei judeţene a PNL nu mai conteneşte. Cele două tabere – cea a talibanilor cu „steaua” Buican în frunte şi cea a „tineretului progresist” cu junele Bogdan Pistol la timonă – pas de se mai înţeleg. Disputa este pentru supremaţia la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru ocuparea scaunului vacantat prin decesul preşedintelui Ion Cîlea. Logic şi normal, peneliştii ar trebui să-l susţină şi să-l impună pe Bogdan Pistol, cel care de vreo doi ani de zile ocupă funcţia de vicepreşedinte al CJ şi ştie cu ce se mănâncă si demnitatea cea mare. Dar, nu. Preşedintele organizaţiei judeţene liberale nu-l vrea pe Pistol şi şi-a pregătit omul pe care să-l impună, cu orice risc, chiar cu pierderea a milioane de euro care rezultă din cele peste 100 de proiecte cu bani europeni întârziate din lipsa semnăturii autorizate a preşedintelui CJ care nu mai este. Curge sânge la liberali şi tratament nu se mai poate face cu mijloace politice autohtone. Este necesară intervenţia celor de la Bucureşti, asta fiind singura soluţie. Toţi cei care sunt îngrijoraţi de încăpăţânarea lui Cristian Buican de a-şi pune omul în funcţie şi scoaterea din joc a lui Bogdan Pistol au aruncat pe piaţă diverse motive, plecând de la o „dispută blondă” – din adolescenţa lui Pistol, până la favorizarea grupului de interese pe care-l reprezintă liderul Buican. Nimic nu se ştie sigur, iar treburile nu se vor limpezi curând. Din toată povestea asta dictatorială, nu va avea de suferit decât populaţia judeţului nostru şi mediul de afaceri vâlcean. Unul dintre motivele atacului la Pistol pe care-l practică Buican este că acesta ar fi reprezentantul unui grup de oameni de afaceri cărora le susţine interesele. Şiii…? Ce dacă ar fi aşa? Oamenii de afaceri nu îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru, pentru dezvoltarea lui? Sau faptul că nu „cotizează” în favoarea liderului PNL devine o mare problemă? Despre DNA ai auzit, domnule Buican? Legea pedepseşte chiar şi intenţia, dacă nu ştiai. Nu te da de gol şi nu te mai ţine ca orbul de bâtă cu interesele personale. Lasă-ne să trăim în linişte şi să ne continuăm existenţa cu cei doi vicepreşedinţi existenţi la CJ. Îţi prevedem un sfârşit lamentabil, dacă îţi mai continui dictatul şi prostiile. Ia mâna de pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean!

• Numele preşedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea apare în dosarul fostei şefe DIICOT Alina Bica. Potrivit unui document care ar fi extras din dosarul DNA, Liviu Dragnea ar fi intervenit pe lângă Alina Bica în numele omului de afaceri Ioan Niculae pentru a asigura tergiversarea unei anchete până la data prescrierii faptelor comise de omul de afaceri. Pentru serviciile sale Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro de la Ioan Nicolae şi promisiunea lui Liviu Dragnea că va fi numită Procuror General. În baza acestor informaţii DNA solicită disjungerea dosarului fostei şefii DIICOT Alina Bica. Cu alte cuvinte DNA vrea să deschidă un nou dosar în cazul Alinei Bica.

• Echipa de şmecheri „susţinători” ai ideilor preşedintelui PNL Vâlcea s-a pus pe treabă şi a început să scrie reclamaţii către diverse instituţii ale statului. Fie oficiale, fie anonime. Obiceiul vechi nu le-a fost inhibat şi nici tratat. O mulţime de anonime bântuie prin calculatoarele redacţiilor locale, reclamaţi fiind oamenii din preajma liderului Buican, acuzaţi de tot felul de prostii. Ultimul luat la refec este consilierul judeţean Victor Stănculescu. Despre el, o ameţită ce semnează (în fals!) cu numele de Adriana Ionescu, afirmă că acesta s-ar afla în stare de incompatibilitate, făcând parte din acţionariatul firmei ALVISPO, care face afaceri cu Consiliul Judeţean. Nu mai puţini de 40 de destinatari au primit reclamaţia, aproape toţi din presa locală şi cea din Craiova, başca Baroul de avocatură – Vâlcea. Şi asta pentru că Victor Stănculescu este avocat. Uite unde i-a dus mintea pe cei 3 ziarişti din presa locală (X…Pană?…X), cartelaţi pe lângă un „jupân” de la PSD, puşi pe intoxicat şi dărâmat, că mâna lor este! Dacă-i ducea mintea pe autori, s-ar fi uitat la data de pe factura care au anexat-o (pe lângă contracte, Rezoluţia Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, etc.) şi ar fi văzut că poartă data de 04.01.2013. Data este foarte importantă pentru că din primăvara anului 2012 Victor Stănculescu a fost scos din acţionariatul ALVISPO, aşa că reclamaţia nu mai are obiect. Multe jigodii din presa locală se împotrivesc acum liderului PNL, atacându-i si oamenii de lângă el, chiar dacă ALVISPO este editorul unui ziar care în nici un caz nu le concurează ziarele la care lucrează. Culmea este că toţi ziariştii care îl contrează pe Buican acum, nu i-au refuzat invitaţia de a-l însoţi într-o vacanţa (prin vară) pe litoralul bulgăresc, pe banii acestuia. Ei au crezut că nu se află că sunt în spatele atacurilor murdare îndreptate împotriva celui care le-a dat să mănânce din bucata lui de pâine.

• Nu puţini sunt aceia care le cer pesediştilor să schimbe purtătoarea de cuvânt a partidului, pe celebra mahalagioaică „vrânceancă”. Şi asta pentru că la viaţa ei a fost acuzată de port ilegal de sex, că doar femeia e darnică. Nu este credibilă cucoana asta în lumea bună. Parlamentar? Ce o recomandă pe femeia asta? Numărul de bărbaţi? De amanţi? Uşurinţa cu care aleargă 100 de metri paturi? Să fim serioşi: aşa purtătoare, aşa partid. Ce ai făcut, coană, cu bugmaisterul, în clopotniţă, când încă nu ţi se răcise bine bărbatul decedat? Ponta este cel mai mare mincinos. Vrea să reformeze… ce? În nici un caz putorile! Afară cu ăştia din fruntea României.

• Iohannis va încerca, cu siguranţă, să colaboreze instituţional cu Ponta ca prim-ministru, fiindcă un timp nu va exista o altă cale. Numai că, nu ştim cât va putea persista ceaţa aburelii. Fiindcă instabilitatea de caracter şi inconsistenţa profesională a lui Ponta vor răbufni. Iar atunci pe cine va da vina? Păi, pe cine a tot dat-o: pe Traian Băsescu. Care va fi mereu (conform obsesiei lui Ponta) în spatele lui Klaus Iohannis!

• Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, exclus recent din PSD, susţine că nu doar vicepremierul Liviu Dragnea ar fi implicat într-un nou dosar al fostei şefe DIICOT Alina Bica. Vanghelie a acuzat că inclusiv premierul Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Sebastian Ghiţă ar fi făcut parte din cercul infracţional respectiv, adăugând că, mai mult, ei ar fi intervenit în justiţie în numeroase dosare, iar DNA ar cunoaşte aceste lucruri şi le-ar investiga în prezent.

• Pataliputra