Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ghici de ce n-a fugit Mazăre în Madagascar?

Acum 25 de ani, românii au murit pentru libertate şi pentru credinţă. Însă, astăzi avem doar iluzii şi libertinaj. Vulgaritatea şi minciuna de stat au devenit o adevărată forţă. Cine îşi doreşte prostituarea omului? Încotro se îndreaptă România? Ne întoarcem la catacombe sau urmează o nouă revoluţie? Ceea ce se întâmplă în România este legat de moartea fostului preşedinte Ceauşescu, împuşcat în ziua de Crăciun, 1989. În această situaţie, se spune, din timpurile strămoşeşti, că „mortul a tras piciorul spre groapă, luând cu el tot binele din lume”. Sufletul lui bântuie România! Dumnezeu şi-a ridicat mâinile de pe România, de-aia mergem din rău, în mai rău, le-a luat minţile românilor, astfel încât, după 1989, România a făcut implozie.
Citesc foarte multe mesaje pe net, mă îngrozesc de cât de needucat a ajuns o parte, destul de substanţială, a poporului român, mare parte cu drept de vot. Ne vor trebui vreo 50 de ani să ne trezim din buimăceală, asta dacă România va mai fi populată peste 50 de ani, sau va mai rămâne ceva nefurat, care să asigure viaţa între graniţele ei. Coborâţi cu picioarele pe pământ, că avem exact ceea ce merităm, degeaba îi învinuim pe unul şi pe altul… Timp de 25 de ani politicienii au încălcat legea, făcând ce-au vrut, punând în fruntea instituţiilor statului numai indivizi înregimentaţi sau aserviţi politic, pentru a servi intereselor celor care i-au numit în funcţii şi împreună cu care au jefuit ţara.
Eu consider ca toţi politicienii din ultimii 25 de ani trebuiesc cercetaţi penal, confiscate averile, aruncaţi la groapa de gunoi a istoriei. Ce fac ei acum cu dezbaterile, că fac, desigur, e praf în ochii românilor. Le este frică, frică să nu bubuie butoiul de pulbere. Mare păcat că nu se apucă să se bată între ei. În orice caz s-ar putea să o vedem şi pe asta. Însă nu acum. Atâta vreme cât Ponta reuşeşte să se menţină prim-ministru se vor limita la a lătra turbaţi sau schelălăi de furie neputincioasă, după caz. Însă PSD-ul e ca o oală sub presiune. Presiunea creşte în fiecare zi.
Ura împotriva lui Ponta se acumulează, iar Ponta e mult prea tâmpit ca să deschidă o supapă pentru a le da o şansă moflujilor să se mai refuleze. Aşa că, în final, oala îi va exploda în faţă. Doar un exemplu e ţigănia cu bugetul DNA. A încercat să-l reducă pe şestache pentru a le da satisfacţie pungaşilor PSD-işti hăituiţi de justiţie. În final, s-a speriat de reacţia populară aşa că a mărit cu ceva bugetul DNA. Insuficient ca să-i satisfacă pe opozanţi (care au înţeles găinăria), dar suficient de mult ca să-i înfurie pe PSD-işti.
Ghinionul lui Ponta e că în politică (şi nu numai) îţi trebuie ouă. Iar el în mod cert nu le are. Omul ăsta nu înţelege că s-a terminat cariera sa politică încă din vara lui 2012 când, prin intermediul lui Voiculescu, a plătit câteva zeci de parlamentari ca să prăbuşească guvernul MRU. Pentru Ponta, şi în situaţia asta, este o vorba românească care spune „semeni vânt culegi furtună”. Dacă PSD a ajuns să se lase ghidat de Tăriceanu şi de ăla mic de la Agricultură, chiar că acest partid e pe tobogan. De dragul ciolanului riscă să alunece pe tobogan să fie lângă aceste partide care, însumate toate trei, nu sar de 5%. Unde e PSD de altădată? Ăla care avea orgoliul lui? Care avea puterea să stea în opoziţie 2-3 ani iar apoi să câştige alegeri detaşat? Astăzi, pentru prima dată după ’90, PSD e pe locul 2 după PNL. În maxim un an îi văd sub 25%.
P.S. – Titlul nu trage la text şi invers. Asistaţi la un experiment. Numele de Mazăre încă mai vinde „marfă”. Am vrut să văd câţi cititori vom avea cu un astfel de titlu, pentru că dacă inventam ceva care să implice în subiect, interesul devenea moderat. Îmi asum înjurăturile!