Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sorin Oprescu MOARE! Avocatul Poporului face o anchetă

Primarul suspendat al Bucureştiului, Sorin Oprescu, are grave probleme de sănătate şi în acest sens, avocaţii lui au solicitat aprobarea pentru transportul acestuia la un spital pentru investigaţii medicale amănunţite. Cererea a fost respinsă, însă cei de la arestul Poliţiei Capitalei spun că orice medic dorit de Sorin Oprescu poate să vină să-l consulte în arest.

După acest răspuns, unul dintre avocaţii lui Oprescu a reacţionat vehement făcând un anunţ şocant: Oprescu moare!

”Indignare este puțin spus, ne-a cuprins pe toți. Un om suspect de infarct, cu două stenturi, nu poate fi verificat în arest cu un stetoscop. Trebuie să înțelegem că acest om nu invocă problemele medicale pentru a se apăra. Acum două zile, domnul Oprescu a fost dus de medicul din arest la spitalul Sfântul Ioan. Decizia a fost luată de cei din arest. Avocații am formulat ieri o solicitare de a fi dus la o unitate medicală de specialitate pentru a fi supus unui EKG perfomant și a i se face analize. Un EKG portabil are șase derivații de verificare a inimii. Pentru Sorin Oprescu este nevoie de un EKG cu nouă sau 12 derivații, impropriu de a fi transportat în arest.

El este diabetic. Un diabetic are neuropatie, adică mușchii sunt mult afectați de boală. Cu toate acestea, Sorin Oprescu reclamă o durere în piept de trei zile. Pe fondul unui diabet, pe fondul problemelor la inimă și a problemeleor renale, acestui om i se refuză o minimă consultație la un spital civil. Sorin Oprescu trebuie să fie dus la orice spital că altfel moare. Medicul a apreciat că este o situație gravă acum două zile, când l-a dus din proprie inițiativă la spitalul Sfântul Ioan. Azi de ce nu apreciază la fel?”, a declarat Alexandru Chiciu la B1 TV.

În acest caz, s-a auto-sesizat şi a demarat o anchetă în cazul lui Sorin Oprescu. ”Nu vreau să mă pronunț înainte, dar verificăm dacă se respectă drepturile omului. Ancheta demarează începând de mâine.”, a spus Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.