Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: adevarul

Raluca Prună încearcă să dreagă busuiocul

FOTO: adevarulAvem toată stima pentru doamna Ministru al Justiţiei, dar asta nu ne împiedică să o considerăm vinovată pentru vălul de proteste care a cuprins puşcăriile ţării. Să te-apuci să admiţi că viaţa din penitenciarele ţării este departe de ceea ce ne cer normele europene este o gafă de ageamiu în ale politicii. Instigaţi sau nu (unii spun că aici ar fi mâna PSD-ului), deţinuţii abia au aşteptat să aibă un motiv de răzmeriţă.

Au început să-şi incendieze bunuri, să se caţere pe acoperişurile închisorilor cerând drepturi, să refuze hrana şi să facă tot felul de alte chestii care nu dau bine pentru CV–ul unui guvern de tehnocraţi. Acum, doamna Raluca, realizând (?) gafa, încearcă s-o dreagă. Declară că nu admite să lucreze sub presiune şi că oricum nimeni nu trebuie să se gândească la graţieri în masă (abia le-a sugerat ceva interesant protestatarilor).

„Noi trebuie să analizăm ce anume presupune o grațiere și acest lucru nu se va face în două săptămâni. Noi nu vom rezolva condițiile din penitenciare grațiind acum persoane. Să presupunem că am grația, au grațiat și alte state înaintea noastră și statistica ne arată că aceasta nu este o soluție. Noi trebuie să se asigurăm că, indiferent cine va veni după grațiere în penitenciar, va putea să își execute pedeapsa în condiții demne. Obligația mea ca ministru este să mă asigur că umblăm, de exemplu, la normă de hrană, care este ca valoare foarte mică, trebuie să ne asigurăm că accesul la asistența medicală este asigurată, trebuie să ne îngrijim de faptul că cei aflați în detenție să poată munci, trebuie să vorbim de multe alte chestiuni care nu presupun o grațiere”, a spus Raluca Prună, la TVR, potrivit Agerpres. Să se gândească domina sa la o amnistie generală chiar înainte de alegeri? Nu ne-ar mira!