Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nu are diamante sau ceasuri scumpe! Bogdan Mateescu, cel mai ”sărac” candidat la CSM

Declarațiile de avere și de interese a celor 44 de candidați pentru Consiliul Superior al Magistraturii sunt extrem de interesante și au fost studiate de jurnaliștii de la România Liberă.

Cea mai impresionantă, conform jurnaliștilor de la RL este cea a judecătoarei Lavi­nia Nicoleta Coțofană de la Judecătoria Arad, căreia nu prea i-au fost suficiente spațiile din declarații.

Magistratul a declarat că are Judecătoarea a înscris o ade­vărată colecție de bijuterii cu platină, diamante și pietre prețioase și de ceasuri scumpe, în valoare de 248.000 de euro. Cea mai scumpă bijuterie este un inel de platină cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro.

Aproape toate bijuteriile au fost achi­ziționate în perioada 2002-2014, în perioada în care a fost ofițer SRI.

Cel mai „sărac” candidat CSM este Bogdan Mateescu, președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Fiul primarului din Băile Govora nu are averi impresionante, trecând în declarația de avere un apartament de 64 de metri pătrați în Govora și două autoturisme, un Opel și un Mercedes clasa C. De asemenea, Bogdan Mateescu are două credite la bănci de 38.500 euro și 30.000 de lei, precum și un card ”descoperit” de 20.000 de lei.

Bogdan Mateescu a devenit cunoscut în 2012, când a propus și a obținut revocarea din CSM a judecătorului Cristi Dănileț. Ulterior, Dănilet, a demonstrat prin instanțele de jude­cată faptul că revocarea sa nu a fost legală și prin hotărâre judecătorească definitivă și-a păstrat locul în CSM.