Acasă Justiție Lia Olguţa Vasilescu plasată în arest la domiciliu!

Lia Olguţa Vasilescu plasată în arest la domiciliu!

Foto: jurnalmd.com

Foto: jurnalmd.com

Dupa ce a fost scoasa incatusata de la DNA si si-a petrecut noaptea in spatele gratiilor, doamna Lia Olguta Vasilescu a fost astazi plasata in arest la domiciliu. Masutra impusa de catre judecatori vine dupa ce ordonanta de retinere de 24 de ore a expirat.

In rezumat, acuzatiile pe care I le aduc procurorii DNA sunt ca, profitand de pozitia sa de marcant lider PSD, Olguta i-ar fi “obligat” (?) pe mai multi oameni de afaceri sa-i sponsorizeze campania electorala cu sume importante. Se vorbeste de sume estimate la circa 135.907 euro cheltuite pe materiale electorale si pe organizarea unor spectacole. DNA pluseaza si vorbeste si de o mita de cca. 500.000 lei: ”În cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație nonprofit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”. Tot DNA o acuza de spalare de bani.

Avocatul doamnei Primar al Craiovei sustine nevinovatia clientei sale si crede ca este vorba de o lupta politica murdara specifica alegerilor care bat la usa. Interesant este ca si marea sa rivala, Elena Udrea i-a luat apararea Olgutei: ”Sunt indignată de felul în care Lia Olguţa Vasilescu a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA. Prezumţia de nevinovaţie se aplică doar puternicilor zilei. Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătuşată acum un an, pentru a dovedi că există curaj şi solidaritate în societate”, a scris Udrea pe Facebook. Vom reveni cu amanunte!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.