Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL! Judecător din Vâlcea, EXCLUS din magistratură

Sancţiune fără precedent pentru o judecătoare din judecătoare din judeţul Vâlcea. Consiliului Superior al Magistraturii a decis în şedinţa din data de 30 septembrie excluderea din magistratură a judecătoarei Elena Lăcătuşu, de la Judecătoria Horezu. În aceeaşi şedinţă, a mai fost sancţionat cu diminuare indemnizaţiei magistratul din Constanţa, Răzvan Vladimir Davidencu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu şi Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.

Magistratul Elena Lăcătuşu de la Judecătoria Horezu a fost exclusă din magistratură, CSM motivându-şi decizia astfel: „Secţia a aplicat doamnei Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu, sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi lit. t) cu aplicarea art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ – “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor …“ şi “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă“, se arată într-un comunicat al CSM.

În ceea ce-l priveşte pe magistratul din Constanţa, CSM a decis sancţiunea disciplinară de “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ – “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor … “.

Hotărârile pronunţate de CSM pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.