Acasă Justiție ESCROACA de la CEC Bank Vaideeni, dată pe mâna JUSTIŢIEI

ESCROACA de la CEC Bank Vaideeni, dată pe mâna JUSTIŢIEI

În anul 2010, zeci de bătrâni din comuna Vaideeni s-au trezit cu conturile golite, agoniseala lor de-o viaţă fiind furată de o escroacă. Infractoarea era nimeni alta decât şefa agenţiei CEC Bank din Vaideeni, ea cauzând un prejudiciul de 500.000 de lei, după ce a păgubit 25 de clienţi. Acum, mai exact în data de 13 martie 2015, femeia a fost trimisă în judecată procurorii de caz, dosarul judecându-se pe rolul instanţei Judecătoriei Horezu.
Părţi civile în dosar s-au constituit atât CEC Bank – Sucursala Râmnicu Vâlcea, cât şi SC Asigurare – Reasigurare ASTRA SA – Sucursala Râmnicu Vâlcea, dar şi păgubiţii Ionel Dan Nistor, Elena Nistor, Virgil Lăbău, Maria Jinaru, Ana Mugescu, Elena Tărtătăreanu, Vartolomei Todeci, Ion Dinulescu, Ioana Pomană, Constantin Adrian Niţescu, Ion Feşu, Adam Romanescu, Ioana Ciucă, Alexandru Jinaru, Mihail Săndoi şi Elisabeta Irimescu, care au fost păgubiţi cu suma totală de peste 500.000 de lei.
Escroaca Elisaveta Jinaru a avut şi un complice în interiorul Agenției CEC Bank Vaideeni, fiind vorba de Camelia Cazan, alături de care a fost trimisă în judecată, la data de 13 martie 2015, ambele fiind inculpate în dosar şi fiind acuzate de delapidare.
Şefa agenţiei CEC BANK din Vaideeni, Elisabeta Jinaru, care are acum în jur de 60 de ani, lucra de peste 35 de ani în unitatea respectivă, iar oamenii aveau încredere deplină în ea. Niciodată nu le-a trecut prin cap să îşi verifice conturile după ce făceau depuneri sau când ridicau dobânzile. Până la un moment dat, când prin sat au început să circule tot felul de zvonuri despre averea nejustificată a Elisabetei Jinaru. Ulterior, poliţia s-a autosesizat, iar în scurt timp totul a ieşit la iveală.
Conform articolului 2015, ind. 1, din noul Cod Penal, dacă vor fi găsite vinovate de „însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează”, cele două inculpate, Elisaveta Jinaru şi Camelia Cazan, riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la 15 ani. „În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.