Acasă Fapt Divers METODA ACCIDENTUL! Percheziţii la ţepari în Muereasca şi Râmnicu Vâlcea

METODA ACCIDENTUL! Percheziţii la ţepari în Muereasca şi Râmnicu Vâlcea

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii IPJ Vâlcea şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au descins în cinci locuinţe din judeţ, căutându-i pe escrocii care ai înşelat 20 de vâlceni prin celebra „Metodă accidentul”. Au avut loc percheziţii în localităţile Râmnicu Vâlcea şi Muereasca, iniţial fiind vizate cinci persoane, pentru ca, mai apoi, unul să fie transformat în martor, doi să fie cercetaţi în libertate, iar alţi doi să fie arestaţi preventiv, unul la domiciliu şi altul după gratii. „La data de 23 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2014 – martie 2015, bănuiţii ar fi înşelat mai multe persoane, prin metoda accidentul. La finalizarea activităţilor, 5 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 250.000 de lei, constând în bani şi bijuterii” – susţineau atunci, într-un comunicat de presă, poliţiştii de la IPJ Vâlcea.

Percheziţii au fost făcute se pare la următorii vâlceni: Lavinia Claudia Moţ – din comuna Muereasca, Cosmin Constantin Morariu – din comuna Muereasca, Ion Tiţă – din Râmnicu Vâlcea, Elena Oprea – din Râmnicu Vâlcea, dar şi la presupusul martor Diaconu Bobi Vasile.

Aşa cum spuneam, doar doi din aceştia au fost arestaţi preventiv. Este vorba despre Lavinia Claudia Moţ, care a fost trimisă după gratii, şi de Cosmin Constantin Morariu, care a fost arestat la domiciliu. Mai trebuie menţionat că suspecţii escroci i-au indus în eroare pe oameni, cerându-le sume de bani şi bijuterii pentru presupuse accidente rutiere în care ar fi fost implicaţi rude ale celor înşelaţi. Prejudiciul se ridică la suma de 250.000 lei.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.