Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Ionuţ Ionescu, condamnat de Tribunalul Vâlcea

Fostul director comercial al societăţii Apavil SA şi-a aflat azi, 30 martie a.c., sentinţa în dosarul de corupţie în care era arestat la domiciliu. Ionuţ Ionescu a fost condamnat pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia dată de Tribunalul Vâlcea nu este definitivă. „Azi am luat act de decizia instanţei, Ionuţ Ionescu fiind, într-adevăr, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Vom analiza sentinţa, vom analiza încă o dată dosarul şi vom decide dacă facem sau nu apel” – ne-a declarat avocatul Victor Stănculescu, apărătorul lui Ionuţ Ionescu.

Reamintim că, Ionuţ Ionescu a fost arestat de oamenii legii la începutul lunii ianuarie 2015, atunci când procurorii DNA l-au prins în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri din Craiova. În rechizitoriu întocmit de procurorii DNA se arată că în perioada septembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, Ionuţ Ionescu, având calitatea de funcţionar public, a acceptat de la un denunţător, reprezentant al firmei SC Hidroprest Steel SA din Fundeni, Ilfov, o sumă de bani spunându-i că „vom lega o frumoasă prietenie în 2015″. Flagrantul a avut loc în data de 8 ianuarie 2015 la restaurantul Crystal Palace din Râureni. Ionuţ Ionescu s-a întâlnit cu denunţătorul, om de afaceri din Craiova, la restaurantul respectiv, unde au băut o cafea. La ieşirea din restaurant îl aşteptau mai multe persoane, care s-au dovedit a fi procurori DNA.

De asemenea, denunţătorul i-ar fi promis suma de 10.000 USD în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferenţială, prin achiziţie directă, de contracte de achiziţie publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale.