Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

ZIUA ŞTAFETEI: Elevii din Vâlcea se pregătesc pentru viitoarele meserii

foto Vocea ValciiUn program interesant se desfăşoară în judeţul Vâlcea în această perioadă, sute sau chiar mii de elevii fiind îndemnaţi să îmbrace, pentru o zi, hainele meseriei pe care doresc să o exercite în viitor. Este un proiect pus în practică de profesoara Gabriela Cocoş de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte „Ziua Ştafetei”.

Şi anul trecut peste 2500 de copii şi tineri au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc. Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Zilele trecute a fost rândul unei eleve de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea să exercite, pentru o zi, meseria pe care visează să profeseze în viitor. Elena Isabela Dogaru îşi doreşte să devină actriţă şi de aceea conducerea Teatrului Anton Pann i-a acordat şansa de a urca pe scenă la repetiţii şi să discute cu actorii consacraţi.

Iată cum îşi motivează ea intenţia de a urma o profesie în domeniul actoriei: „Numele meu este Dogaru Elena-Isabela şi sunt elevă la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab în clasa a 10-a B. Aş dori ca pe viitor să urmez o profesie în domeniul actoriei deoarece consider că mi se potriveşte şi că mă defineşte cel mai bine. Ceea ce mă pasionează la această meserie este modul în care actorul reuşeşte sa intre în pielea mai multor personaje, prin urmare cred că este o meserie care nu devine niciodată plictisitoare, având de fiecare dată noi roluri de învăţat şi de interpretat, care au în prim plan diferite tipologii umane cu diferite personalităţi şicaractere. De-a lungul anilor de gimnaziu, dar şi în clasa a 9-a am participat la câteva concursuri care includeau şi o parte de actorie şi am realizat, pe baza criticii juriului, că prestaţia mea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor concursului, iar asta m-a motivat şi mai mult să urmez cariera aceasta. Consider că luând parte la o zi obişnuită a unui actor m-ar ajuta foarte mult deoarece aş putea învăţa lucruri noi precum modul în care aş putea să mă perfecţionez şi în care aş putea să reproduc mai bine anumite sentimente, şi mi-ar oferi în acelaşi timp ocazia să văd cum este viaţa de zi cu zi a unui actor”.