Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vești proaste pentru elevi: vacanța care a dispărut din structura anului școlar

Ministerul Educației lucrează la structura anului școlar următor, iar o primă variantă a fost pusă în dezbatere publică. 2023-2024 va fi al doilea an organizat în cinci module de învățare, delimitate de vacanțe de câte o săptămână sau mai mult. Cei care au văzut varianta propusă de Ministerul Educației au remarcat un detaliu cel puțin interesant.
Pentru anul viitor, în program nu apare vacanță aferentă Paștelui. Elevii români au avut în fiecare an până acum cel puțin o săptămână de vacanță cu ocazia sărbătorii pascale. Anul acesta, de exemplu, Paștele ortodox pică pe data de 16 aprilie, iar elevii români vor avea vacanță din data de 7 până în data de 18 aprilie.
În anul 2024, Paștele ortodox va fi pe 5 mai, însă în varianta propusă de Ministerul Educației nu apare nicio vacanță, nici înainte, nici după această dată. Ultima vacanță a elevilor în anul școlar 2023-2024 este pusă în perioada 13-21 aprilie, la finalul celui de-al patrulea modul de învățare. Urmează al cincilea modul, care se va încheia pe 21 iunie 2024, atunci când începe vacanța de vară.