Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prof. Adrian Burlan s-a întors la conducerea Şcolii Gimnaziale „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea

La un an distanță după ce a fost îndepărtat din funcția de director al Școlii Gimnaziale „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, profesorul Adrian Burlan revine la conducerea școlii, în urma concursului susținut în data de 9 noiembrie 2016.

Adrian Burlan a susținut în fața comisiei de examinare interviul și și-a prezentat CV-ul, având și o contracandidată în persoana Mariei Mihaela Tudosoiu. De asemenea, pentru posturile de adjuncți la aceeași școală s-au prezentat Lavinia Carmen Bădărâcă, Maria Andreea Din şi Ştefania Diana Văcaru

În urma promovării concursului, pentru următorii patru ani, Şcoala Gimnazială „Anton Pann” va fi condusă de Adrian Burlan, iar cele două posturi de director adjunct vor fi ocupate de Maria Andreea Din şi Ştefania Diana Văcaru.

De asemenea, zilele trecute au mai promovat examenul următorii candidaţi: Cristiana Bitică – director Liceul Tehnologic „Căpitan Pleşoianu”; Laura Stanca – director Liceul de Arte „Victor Giuleanu”; Daniel Rizea – director Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, iar Nicolae Chişavu – director adjunct; Maria Maricica Păuşescu – director Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, iar Lidia Paula Ioana – director adjunct. Pentru Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-a promovat concursul doar pentru cele două posturi de director adjunct. În următorii patru ani, cele două posturi vor fi deţinute de prof. Maria Antoanela Fărcăşani şi prof. Mirela Mlisan.

Petiție on-line de susținere a profesorului Burlan

Profesorul Adrian Burlan a fost îndepărtat de la conducerea Şcolii „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, în septembrie 2015, în urma unui scandal mediatic, în care acesta a fost acuzat pe nedrept de relații extra-conjugale cu o educatoare.

La vremea respectivă, Adrian Burlan, nedorind să intre în jocul mizerabil al unora a renunțat și și-a înaintat demisia. „Începând de azi pentru binele familiei mele am luat decizia de a nu mai fi directorul Şcolii Gimnaziale Anton Pann. Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi sprijinit!” – a scris profesorul Adrian Burlan.

Imediat au apărut, în mediul on-line, încurajări şi îndemnuri de a nu renunţa. Susţinătorii lui Burlan au mers şi mai departe, ei au creat o petiţie on-line pentru susţinerea fostului director de la Şcoala Anton Pann.

Într-un mod sau altul, „adepţii” fostului director au încercat să-i forţeze mâna inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Andra Bica, pentru ca aceasta să-l numească în continuare pe Adrian Burlan la conducerea Şcolii Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, lucru care nu s-a întâmplat, însă. Profesorul Adrian Burlan a revenit la conducerea școlii, în urma unui concurs pe care l-a promovat în data de 9 noiembrie 2016.