Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DISCRIMARE și SCANDAL la Liceul Pedagogic din RÂMNICU VÂLCEA

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Așa este Liceul Pedagogic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național Matei Basarab, pentru părinții elevilor claselor de-a III-a și de-a IV-a de la acest liceu. Conform deciziei directorului școlii, Daniela Calotă, programul elevilor din ciclul primar s-a stabilit astfel: clasele pregătitoare, a I-a și a II-a să aibă ore dimineața, iar clasele a III-a și a IV-a să studieze după amiază.

Numai că această regulă nu s-a aplicat pentru toate clasele de-a III-a, 2 dintre ele, unde sunt părinți piloși, studiază dimineață. Inspectorul șef al IȘJ Vâlcea, Andra Bică, consideră că nu este normal și că este o discriminare clară față de ceilalți elevi care studiază după-amiază.

Consilierul local Eduard Vîrlan, cel care face parte din Consiliul de Administraţie al şcolii, ne-a contactat telefonic şi ne-a declarat că în şedinţa Consiliului s-a discutat despre această situaţie, explicând că membri CA au fost împotriva unei astfel de decizii, însă pilele unora au fost mai puternice.

De asemenea, în CA se mai regăseşte ca membru de drept şi un reprezentant al Inspectoratului Școlar Vâlcea, Adina Dobrete, cea care cunoaşte în amănunt situaţia de la Pedagogic.

Trei schimburi, ca la Oltchim, în vremurile de glorie

Problema spaţiului este una care arde la Pedagogic, liceu în care studiază peste 2.000 de elevi. Această situaţie a fost discutată în detaliu şi la şedinţa părinţilor din liceu. În Adunarea Generală a Părinților de la Liceul Pedagogic s-a ridicat problema spațiilor și a renunțarea la programul în trei schimburi. S-a solicitat să se înainteze un memoriu la Inspectorat prin care Liceul nr. 2, care este gard în gard cu Pedagogicul să fie atribuit Colegiului. Adina Dobrete este cea care a luat la cunoştinţă despre doleanţele părinţilor, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

La Pedagogic este o situaţie nemaiîntâlnită în sensul în care în acest Colegiu se studiază în trei ture. Practic, elevii din schimbul III, cei de liceu, termină orele în jur de 9 – 10 seara, ceea ce este inuman şi pentru elevi şi pentru profesori