Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Facebook

Guvernul României continuă programul „Fructe proaspete în şcoli”

foto: FacebookVeşti bune pentru elevi! Guvernul României a adoptat hotărârea de continuare a distribuţiei fructelor proaspete în şcolile din ţară. De acest program vor beneficia peste 1,7 milioane de elevi, în anul şcolar 2015-2016, ei primind fructe gratuite.

Programul este finanţat din fonduri europene şi naţionale şi are scopul de a încuraja consumul de fructe proaspete în şcoli şi de a-i determina pe copii să mănânce sănătos. De altfel, în proiectul de hotărâre al Guvernului este inclus şi un program de încurajare a alimentaţiei sănătoase pentru elevi, pentru anul 2016.

„Fondurile UE alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanţare este de 89%. Măsurile adiacente distribuţiei de fructe sunt eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene şi trebuie să se încadreze valoric în limita a 15% din alocarea finala a fiecărui stat membru.

Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE şi 34,4 milioane lei reprezintă co-finanţare publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile. Limita valorii zilnice (preţul fără TVA al merelor) este de 0,37 lei/elev, ca şi în anul 2014, iar perioada de distribuţie gratuită este de maximum 88 de zile” – se arata în hotărârea de Guvern.