Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: actualdecluj.ro

“Son of Saul”, nominalizat la Oscar

Foto: actualdecluj.roLungmetrajul maghiar “Son of Saul”, din a cărui distribuţie face parte şi actorul român Levente Molnar, a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria “cel mai bun film străin”. Lista scurtă a celor nouă lungmetraje eligibile pentru nominalizarea la Oscarul pentru cel mai bun film străin a fost anunţată joi seară, de Academia americană, instituţia care decernează aceste premii.

Pelicula “Saul Fia/ Son of Saul” spune povestea a două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Românul Levente Molnar are un rol cheie în această peliculă: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Potrivit screendaily.com, “Son of Saul” este considerat marele favorit la câştigarea premiului Oscar din 2016 la categoria “cel mai bun film străin”.

Propunerea României în această categorie a premiilor Oscar din 2016 a fost filmul “Aferim”, de Radu Jude.

Nominalizările la cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.