Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

EXECUŢIE PUBLICĂ la ŞCOALA ANTON PANN din Râmnicu Vâlcea

Foto: arhiva Vocea ValciiCând credeam că la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea s-a instituit liniştea şi pacea, conducerea instituţie îşi dă cu „stângu-n dreptul”, provocând un scandal pe cât de mare, pe atât de mizerabil.

După cum bine se ştie, în aceste zile au fost făcute o serie de schimbări în fruntea unor unităţi de învăţământ din Vâlcea, iar criteriul politic a fost de bază pentru numirea noilor directori. Cei care nu au mai corespuns, în sensul că nu au avut carnetul de partid galben, au fost înlăturaţi.

Nu asta ar fi problema, pentru că acest lucru se întâmplă de ani de zile şi doar un naiv a crezut-o pe doamna Bică, atunci când a declarat că o să depolitizeze învăţământul. Însă, problema este modul cum şefa ISJ Vâlcea a găsit de cuviinţă să-l „mazilească” pe unul dintre directorii care aveau rezultate bune la o şcoală din Râmnicu Vâlcea.

Este vorba despre Adrian Burlan, până de curând director al Şcolii Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, despre care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea ne declarase, cu doar câteva zile în urmă, că nu-l va schimba din funcţie. Dar, se pare că una se spune şi alta se face.

Surprinzător sau nu, cu doar o zi înainte de a fi anunţat că nu va mai primi delegaţie de la 1 septembrie 2015, Adrian Burlan apare într-un scandal de presă, fiind acuzat, ce-i drept pe ocolite, într-un ziar de casă al familiei Bică, că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o educatoare chiar într-o grădiniţă subordonată Şcolii Anton Pann. Imediat la grădiniţa respectivă s-au deplasat inspectorii şcolar şi au făcut investigaţii din care se pare că nu a reieşit nimic.

Cu toate acestea, Burlan nu a mai primit delegaţie pentru a-şi continua munca la Şcoala Anton Pann, iar Andra Bică a contactat deja alţi profesori, propunându-le să preia conducerea.

Grav este că cea mai „şifonată” din această poveste a ieşit familia profesorului Adrian Burlan, care cu greu îşi va reveni din acest scandal. Cât despre fostul director, acesta se declară dezamăgit de modul în care s-a procedat: „Articolul este detestabil şi o să îmi întreb avocatul dacă pot să fac ceva în instanţă. Este mizerabil articolul şi mizerabilă este şi atitudinea Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Eu cred că un inspector general trebuie să-şi apere onoarea instituţiei şi a oamenilor, indiferent despre cine este vorba. Dacă ducem atât de jos nivelul, atunci este grav”.