Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cele mai SLABE rezultate din ultimii ani la simulările Evaluărilor Naționale

Rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională din acest an a speriat atât elevii cât și profesorii.

Anul aceasta, cele mai slabe rezultate au fost la Matematică, unde aproape 60% dintre elevi nu au reușit sa obțină nici măcar nota 5. Nici la Limba și Literatura Română nu s-au descurcat. 75% nu au folosit corect semnele de punctuație, iar peste 60% au făcut greseli de gramatică și ortografie, pe care nici un elev de clasa a treia nu trebuie să le facă.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:
Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%), unde numai 44 de elevi au obținut nota 10.
Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%). La această materie, 91 de elevi au obținut nota 10.
Limba și literatura maternă – număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%). Aici doar 22 de elevi au obținut nota 10.

Dat fiind faptul că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi, unitățile de învățământ vor folosi datele rezultate la nivel de unitate, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.