Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trei vâlceni CONDAMNAŢI, aruncaţi după gratii

La data de 27 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii, emise pe numele a trei bărbaţi vâlceni, respectiv:

L.I., de 38 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a fost condamnat la pedeapsa închisorii în regim de detenţie, de 2 ani, pentru comiterea a 5 furturi, în cursul lunii august 2014.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul acţiona noaptea, pătrunzând în locuinţe şi anexe, atât prin folosirea de chei potrivite, cât şi prin efracţie, de unde sustrăgea bunuri de valoare.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriru l-au depus pe bărbat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mioveni.

Vâlcean, acuzat de fraude informatice, încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea

G.Ş.V., de 28 de ani, din comuna Voiceşti, care a fost condamnat la pedeapsa închisorii în regim de detenţie, de 3 ani, pentru o infracţiune de fraudă informatică, comisă în cursul anului 2009.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în aprilie 2009, în scopul obţinerii de beneficii materiale necuvenite, G.Ş.V. a indus în eroare un cetăţean slovac, în sensul că a postat pe internet un anunţ de vânzare la un preţ avantajos a unui autoturism pe care nu-l deţinea în realitate şi, folosind o identitate fictivă, a convins persoana vătămată să-i vireze într-un cont bancar 4.740 de euro, reprezentând o parte din preţul bunului, bani pe care şi i-a însuşit fără a remite bunul.

În prezent bărbatul este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

Condamnat pentru evaziune fiscală

De asemenea, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, în colaborare cu Poliţia Municipiului Drăgăşani, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis Tribunalul Mahedinţi faţă de M.M., de 54 de ani, din municipiul Drăgăşani, care a fost condamnat la pedeapsa închisorii în regim de detenţie, de 3 ani, pentru evaziune fiscală.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2008 – 2012, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, beneficiind de compensări T.V.A.

În dosar au mai fost condamnate alte 9 persoane pentru fapte similare.

În prezent bărbatul este încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mioveni.