Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO – VIDEO: Un nou incendiu la motelul Capela din RÂMNICU VÂLCEA

Pompierii de la ISU Vâlcea au intervenit sâmbătă, 29 aprilie 2017, pentru stingerea unui incendiu la motelul Capela din Râmnicu Vâlcea. Focul a pornit dintr-una din camerele părăsite ale motelului. 

Motelul Capela din Râmnicu Vâlcea, simbolul anilor ’70 se află acum într-o stare jalnică și, din păcate, autoritățile locale nu se pot implica. Cândva un punct de atracție important pentru râmniceni și un loc unde să se relaxeze în fața unei cafele sau a unui pahar cu vin, acum motelul Capela a ajuns o ruină părăsită. Povestea proprietarilor acestui motel de după Revoluție este arhicunoscută, omul de afaceri Nicolae Minea deținând motelul timp de mai mulți ani. Acum totul este un mister în jurul acestui obiectiv, care la un moment dat a fost scos chiar la licitație

Dacă vreodată motelul își va schimba proprietarul, reabilitarea acestuia este una complicată pentru că imobilul se află în zona unui sit arheologic de la Râmnicu Vâlcea, denumit chiar „punct Motelul Capela, trecut în lista monumentelor istorice din judeţul Vâlcea (VL-I-s-B-09506 – Cod RAN: 167482.01). Reabilitarea clădirii se va putea face cu mare greutate şi cu costuri destul de mari.