Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GABRIEL POPA şi sfârşitul unei cariere promiţătoare în Poliţia Vâlcea

Miercuri, 4 februarie 2015, magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au hotărât ca Gabriel Popa să stea în continuare după gratii, deşi acesta ceruse să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.

Coşmarul din instanţele de judecată continuă pentru fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, comisarul Gabriel Popa. A fost arestat preventiv în data de 14 ianuarie 2015, iar de atunci el încearcă, în zadar, să-i convingă pe judecători că nu este pericol public şi că poate fi cercetat în stare de libertate. Însă, până acum, Gabriel Popa s-a lovit de refuzul magistraţilor. Chiar miercuri, 4 februarie 2015, el a cerut la Curtea de Apel Piteşti să i se înlocuiască măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Ghinionul a făcut însă ca dosarul poliţistului să ajunge pe masa aceluiaşi magistrat care a decis data trecută să-l menţină după gratii. Şi, astfel, contestaţia de la Curtea de Apel Piteşti a fost respinsă, Gabriel Popa urmând să aştepte până pe data de 12 februarie, atunci când îi expiră mandatul şi când va veni din nou în faţa judecătorilor vâlceni cu speranţa că va fi eliberat.

Aşa cum bine se ştie, fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Gabriel Popa, este acuzat că a divulgat unele informaţii clasificate pe care le-a pus la dispoziţie membrilor unei grupări infracţionale. În data de 18 septembrie 2014, Gabriel Popa a accesat baza de date, privind evidenţa populaţiei, a Poliţiei Vâlcea, divulgând date de identitate ale unor persoane, pe care le-a pus la dispoziţia membrilor grupului infracţional organizat, în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase.

După ce a fost arestat, el a fost suspendat din funcţia pe care o deţinea la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea, până când situaţia sa juridică va fi clarificată. Problema este că, din păcate, din acest moment, cariera lui în poliţie este aproape încheiată, el nemaiavând nicio şansă să revină pe scaunul de pe care a avut rezultate foarte bune în ultimii ani. Nu puţini sunt cei care susţin că arestarea sa preventivă a pus capăt unei munci de ani de zile, unei cariere ce era din ce în ce mai promiţătoare.